Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Οι σύλλογοι ασθενών και η σημασία τους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4818 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 835

Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019
Τροποποίηση: 23 Ιανουαρίου 2019

Ο ασθενής δεν χρειάζεται βοήθεια μόνο όταν ασθενεί αλλά και τις μέρες όπου τα πράγματα δείχνουν καλύτερα. Τις μέρες εκείνες που συνήθως οι οικείοι απουσιάζουν, έρχονται οι σύλλογοι ασθενών να αναπληρώσουν το κενό. Ο ασθενής έχει πάντα ανάγκη να μοιράζεται το πρόβλημά του, ανεξαρτήτως της κατάστασης που βρίσκεται η υγεία του.

Τα σεμινάρια, οι ημερίδες και τα συνέδρια των συλλόγων, βοηθούν σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, να μάθουν τον ασθενή να βρίσκεται σε εγρήγορση και κινητικότητα. Και από αυτήν την πλευρά, οι σύλλογοι ασθενών έχουν επιτύχει. Μεγαλύτερη συμμετοχή χρειάζεται και εμπιστοσύνη από πλευράς των ασθενών.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 911

#1 Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019

Καλημέρα!

Όντως εκεί είναι το ζήτημα, να εμπιστευθούν οι ασθενείς τους συλλόγους τους. Μοιραζόμενοι μεταξύ τους οι ασθενείς το πρόβλημά τους, επέρχεται ως φυσική συνέπεια μια γαλήνη και μια ισορροπία. Με την βοήθεια αυτών, το μέλλον προδιαγράφεται πιο φωτεινό.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 835

#2 Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019

Πάντως τα στοιχεία δείχνουν πως οι ασθενείς πλαισιώνουν τους συλλόγους τους με περισσή εμπιστοσύνη. Υπάρχουν σύλλογοι πολύ δραστήριοι με σημαντική εξωστρέφεια.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 77

#3 Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019

Θα με συγχωρέσετε αλλά στην Ελλάδα δε είναι και πολύ οργανωμένοι οι σύλλογοι ασθενών. Συνήθως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αν και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι θα γίνουν θετικά βήματα στο εγγύς μέλλον, όπως η δημιουργία της Ένωσης Ασθενών, εντούτοις δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για μια πραγματικά νέα κατάσταση ακόμη και αν οι οργανωμένοι σύλλογοι κάνουν πολλά.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 835

#4 Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019

Ναι, όντως συμβαίνει αυτό. Όμως σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, το τοπίο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1036

#5 Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Από την πλευρά μας έχουμε διαπιστώσει ότι ενώ υπάρχουν αριθμητικά πολλοί σύλλογοι ασθενών, εντούτοις δεν είναι όλοι καλά οργανωμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι.

Στην κατεύθυνση αυτή, διοργανώνουμε από το 2016 τις ημερίδες Βήματα Ασθενών https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/38875/imerides-vimata-asthenwn-vimata-pros-ena-kalytero-mellon-gia-toys-astheneis-kai-toys-syllogoys-toys.html, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των συλλόγων ασθενών πάνω σε διάφορα θέματα που τους αφορούν άμεσα.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και εντός του 2019 με την διεξαγωγή και νέων ημερίδων. Οι σύλλογοι ασθενών είναι ότι πολυτιμότερο για τους ίδιους τους ασθενείς και πρέπει να οργανώνονται πάντα σε καλύτερη βάση.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1166

#6 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2019

Όντως, είναι αλήθεια πως πολλοί σύλλογοι δεν είναι καλά οργανωμένοι. Αυτό όμως δεν πρέπει να υποβαθμίζει την σημασία της σωστής οργάνωσης κάποιων άλλων συλλόγων. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν δύο όψεις.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Φρούτα που πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνηΦρούτα που πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν ορισμένοι καρποί που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της κύησης.... Περισσότερα »

Οι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική ήπατος και χοληφόρωνΟι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική ήπατος και χοληφόρων

Σε χειρουργικό επίπεδο, δύο επιστημονικές εξελίξεις έχουν αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του ήπατος:... Περισσότερα »

 Όσα θέλετε να ξέρετε για τις βιταμίνες σε μορφή τσίχλας Όσα θέλετε να ξέρετε για τις βιταμίνες σε μορφή τσίχλας

Οι βιταμίνες σε μορφή τσίχλας έχουν μια ευχάριστη γεύση και είναι εύκολο να ληφθούν.... Περισσότερα »

Πώς επηρεάζει τον ύπνο ο κιρκαδιανός ρυθμόςΠώς επηρεάζει τον ύπνο ο κιρκαδιανός ρυθμός

Όταν το εσωτερικό ρολόι δεν έχει ευθυγραμμιστεί με το περιβάλλον ή τις κοινωνικές μας ευθύνες, μπορούν να εμφανιστούν κιρκαδιανές διαταραχές.... Περισσότερα »

Σημαντικά συμπεράσματα από το 5ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο ΓαστρεντερολογίαςVideo - Σημαντικά συμπεράσματα από το 5ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας

Το 5ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που διεξήχθη στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Πλέον των 40 Καθηγητών από 16 χώρες και τέσσερεις Ηπείρους μετέφεραν την γνώση τους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης