Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατάργηση των στερεότυπων

Ολοένα και περισσότερα σεμινάρια και ημερίδες πραγματοποιούνται για την επιμόρφωση των ασθενών αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται να μάθουν για τις...

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019, 10:29
chr.pap

Ολοένα και περισσότερα σεμινάρια και ημερίδες πραγματοποιούνται για την επιμόρφωση των ασθενών αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται να μάθουν για τις ασθένειες που στην σημερινή εποχή έχουν πολλαπλασιαστεί.

Το τοπίο φαντάζει αισιόδοξο καθώς οι σύλλογοι ασθενών δείχνουν να δραστηριοποιούνται ειδικά προς την κατεύθυνση ευαισθητοποίησης του κοινού. Και ο κόσμος όμως ανταποκρίνεται, σπάζοντας ταμπού και στερεότυπα χρόνων που εμπόδιζαν την επικοινωνία του ασθενούς με το έμμεσο ή το άμεσο περιβάλλον του.

Σκεφθείτε π.χ πως αντιμετωπίζονταν οι ασθενείς με HIV - AIDS την δεκαετία του ΄80 και πως σήμερα. Πως οι ηπατοπαθείς και νεφροπαθείς. Τα προβλήματα βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν φυσικά, όχι στον ίδιο όμως βαθμό με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Έχει συντελεστεί πρόοδος αναφορικά με τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Χρειάζεται βέβαια πολύς δρόμος ακόμη να διανυθεί.

Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει και αυτό είναι το παρήγορο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ