Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Συνάντηση στο Ινστιτούτο Παστέρ για τον ρόλο και την συμμετοχή των ασθενών στον σχεδιασμό κλινικών υπηρεσιών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9999 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1204

Δημοσίευση: 1 Νοεμβρίου 2019
Τροποποίηση: 1 Νοεμβρίου 2019

Mια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 31/10 στο Ινστιτούτο Παστέρ με θέμα τον ρόλο και την συμμετοχή των ασθενών στην διαδικασία λήψης κλινικών αποφάσεων και υπηρεσιών.

Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση που αφορούσε αποκλειστικά τους ασθενείς και την δυνατότητά τους να επεμβαίνουν δραστικά στην διαμόρφωση προγραμμάτων, μελετών και μέτρων για την Υγεία, συμμετείχαν με ομιλίες τους πολλοί ειδικοί σε θέματα Υγείας, ανάμεσα στους οποίους και ειδικός σύμβουλος στην φροντίδα υγείας και την ηλεκτρονική υγεία από το δημοφιλές σουηδικό πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska, ο οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τον ρόλο των ασθενών στην διενέργεια μελετών αλλά και την συμμετοχή τους στην λήψη κλινικών αποφάσεων στο εν λόγω νοσοκομείο αλλά και γενικότερα.

Παρουσιάστηκε επίσης και από άλλους ομιλητές ο τρόπος προσέγγισης του ασθενούς προκειμένου να συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες, η σημασία που διαδραματίζει στην λήψη αποφάσεων, η καινοτομία με την ενσωμάτωση φροντίδας έρευνας και εκπαίδευσης καθώς και και κάποιες τεχνικές πληροφορίες για τον τρόπο συμπερίληψης των ασθενών στις μελέτες και έρευνες (διαμόρφωση ερωτηματολογίων, προσέγγιση κλπ). Οι πληροφορίες από την Κομισιόν έδωσαν έναν άλλο ενημερωτικό πλαίσιο στο εν λόγω worhshop.

Η συνάντηση στο Ινστιτούτο Παστέρ, με τις ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και παρουσιάσεις, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος NewHoRRizon, που στοχεύει πρωτίστως στην περαιτέρω ενσωμάτωση της υπεύθυνης έρευνας και καινοτομίας στα συστήματα έρευνας και καινοτομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σκοπός της πιλοτικής δράσης είναι η διευκόλυνση της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ δύο διαφορετικών πλαισίων, με γνωριμία με το μοντέλο συμμετοχής ασθενών / πολιτών στον σχεδιασμό υπηρεσιών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Karolinska στην Σουηδία και στο πλαίσιο της Ελλάδας. Από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Παστέρ και συγκεκριμένα η Δρ. Σίσσυ Κολυβά. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις στο Karolinska, στο οποίο συμμετείχε εκπρόσωπος ασθενών.

Το Βήμα του Ασθενή, που ήταν παρών στην συνάντηση, θα σας ενημερώσει περαιτέρω για αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση όπου στόχος ήταν η έκφραση απόψεων από την Ελληνική πλευρά αλλά και η προσπάθεια ανταλλαγής πληροφορίας και ανάπτυξης συνεργασίας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1368

#1 Δημοσίευση: 1 Νοεμβρίου 2019

καλημέρα και καλό μήνα!

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Τελικά γίνονται πολλά για τους ασθενείς που δεν τα ξέρουμε. Αρκεί οι ίδιοι οι ασθενείς να θελήσουν να ενεργήσουν αλλά και να μάθουν προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία λήψης κλινικών αποφάσεων.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: Οι αποφάσεις για την ΑττικήΚορωνοϊός: Οι αποφάσεις για την Αττική

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, τηλε-εργασία σε ποσοστό 40%, προσέλευση και αποχώρηση εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα σε διαφορετικά κύματα.... Περισσότερα »

Ο καφές φέρεται να επιβραδύνει τον καρκίνο στο παχύ έντεροΟ καφές φέρεται να επιβραδύνει τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Από τους 1.200 ασθενείς στην έρευνα, όσοι έπιναν τουλάχιστον 4 φλιτζάνια καφέ σε καθημερινή βάση είχαν 36% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε διάστημα ... Περισσότερα »

Εικόνα lockdown, με 71 διασωληνώσεις και 339 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊόΕικόνα lockdown, με 71 διασωληνώσεις και 339 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό

Οι 40 είναι εισαγόμενες, οι 164 αφορούν την Αττική και οι 12 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Πώς να διώξω τα κιλά της καραντίνας;Πώς να διώξω τα κιλά της καραντίνας;

Πώς θα βρούμε την ισορροπία μας σε επίπεδο διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.... Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube