Σύλλογοι ασθενών: Εκπαιδευτικά σεμινάρια, γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης και άλλες ενημερωτικές δράσεις αλλάζουν το τοπίο

Ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι ασθενών οργανώνονται στην βάση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τηλεφωνικών γραμμάων υποστήριξης αλλά και γενικότερα...

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 13:03
Τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 13:03

tired

Ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι ασθενών οργανώνονται στην βάση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τηλεφωνικών γραμμάων υποστήριξης αλλά και γενικότερα ενημέρωσης προς τα μέλη τους και όχι μόνο, με αποτέλεσμα την βελτίωση της πληροφόρησης και της εξωστρέφειας.

Σήμερα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ καθώς ολοένα και περισσότερες ημερίδες και σεμινάρια βοηθούν τους ασθενείς, τους οικείους, τους φροντιστές αλλά και τους εθελοντές να καταρτιστούν σε θέματα που αφορούν τις διάφορες παθήσεις.

Τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι τόσα πολλά που θα πρέπει κανείς να επιλέξει που θα πρωτοπάει και θα περαβρεθεί. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί τελευταία ο αριθμός των σεμιναρίων για τους φροντιστές, που αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην περίθαλψη και πρόνοια που αφορά τους ασθενείς.

Επίσης εντυπωσιακός είναι ο αριθμός σεμιναρίων κατάρτισης και εκπαίδευσης για την συμπεριφορά απένενατι στους ασθενείς αλλά και την ιατρική αντιμετώπιση των διαφόρων ασθενειών, χρόνιων ή μη.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα, βοηθούσης και της διαδικτυακής διάχυσης. Πεδίο όμως υπάρχει ακόμη και πολλά σεμινάρια μπορούν να απευθύνονται στους νέους γιατρούς και ασθενείς. Με τον τρόπο αυτό η συμπεριφορά θα αλλάξει με τον χρόνο θεαματικά.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ