Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Σύλλογοι ασθενών: Εκπαιδευτικά σεμινάρια, γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης και άλλες ενημερωτικές δράσεις αλλάζουν το τοπίο

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8659 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1315

Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020
Τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2020

Ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι ασθενών οργανώνονται στην βάση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τηλεφωνικών γραμμάων υποστήριξης αλλά και γενικότερα ενημέρωσης προς τα μέλη τους και όχι μόνο, με αποτέλεσμα την βελτίωση της πληροφόρησης και της εξωστρέφειας.

Σήμερα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ καθώς ολοένα και περισσότερες ημερίδες και σεμινάρια βοηθούν τους ασθενείς, τους οικείους, τους φροντιστές αλλά και τους εθελοντές να καταρτιστούν σε θέματα που αφορούν τις διάφορες παθήσεις.

Τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι τόσα πολλά που θα πρέπει κανείς να επιλέξει που θα πρωτοπάει και θα περαβρεθεί. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί τελευταία ο αριθμός των σεμιναρίων για τους φροντιστές, που αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην περίθαλψη και πρόνοια που αφορά τους ασθενείς.

Επίσης εντυπωσιακός είναι ο αριθμός σεμιναρίων κατάρτισης και εκπαίδευσης για την συμπεριφορά απένενατι στους ασθενείς αλλά και την ιατρική αντιμετώπιση των διαφόρων ασθενειών, χρόνιων ή μη.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα, βοηθούσης και της διαδικτυακής διάχυσης. Πεδίο όμως υπάρχει ακόμη και πολλά σεμινάρια μπορούν να απευθύνονται στους νέους γιατρούς και ασθενείς. Με τον τρόπο αυτό η συμπεριφορά θα αλλάξει με τον χρόνο θεαματικά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#1 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020

Καλημέρα σε όλους/όλες!

Όντως τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα με την ενημέρωση. Οι δράσεις ποικίλουν και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια έχουν πολλαπλασιαστεί.

Πολύ ευχάριστο αυτό μιας και καθώς φαίνεται αλλάζει σιγά - σιγά η νοοτροπία.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]

Ανακοινώθηκε πως σταματούν οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, καθώς και οι πτήσεις από τη Γερμανία με προορισμούς εκτός Αθήνας.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Τι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείαςΤι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείας

Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει μισθολογικό κόστος 2,09 επί της αναγραφόμενης τιμής ΚΕΝ.... Περισσότερα »

Πώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίαςΠώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίας

Πώς μπορώ να συνδυάσω νηστεία και καραντίνα; Ποια τρόφιμα να επιλέξω.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης