Ελλείψεις επιληπτικών φαρμάκων

Λάβαμε από αναγνώστη το ακόλουθο σημείωμα σχετικά με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις επιληπτικών φαρμάκων. Σκοπός που πήρα το θάρρος να σας στείλω αυτό...

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, 13:32
Τροποποίηση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, 13:33

Διαχειριστής

Λάβαμε από αναγνώστη το ακόλουθο σημείωμα σχετικά με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις επιληπτικών φαρμάκων.

Σκοπός που πήρα το θάρρος να σας στείλω αυτό το mail απόγνωσης είναι η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη τάση έλλειψης βασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων που συμβάλουν αν όχι κάτι άλλο στη μείωση των ΚΡΙΣΕΩΝ των ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ.

ΚΑΤΕΠΑΝΑΛΗΨΗΝ έχει γίνει γνωστό και συνεχώς διευρύνεται το πρόβλημα με τις έλλειψης βασικών φαρμάκων όπως το zonegram το οποίο συμβάλει αποτελεσματικά στην μείωση των ΚΡΙΣΕΩΝ κατά 67% σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει .

Το δυσάρεστο είναι ότι δεν υπάρχουν υποκατάστατα και το ακόμη χειρότερο είναι ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται παρά όλοι μένουν μόνο στην επισήμανση του προβλήματος και στις αναφορές στο αρμόδιο υπουργείο.

Δεν θα διστάσω να πω αλήθειες, ανεβαίνω καθημερινά ένα Γολγοθά όσο αναφορά το παραπάνω φάρμακο έχω ψάξει πολύ και είμαι σίγουρος πλέον για την δυσοσμία που αναδύεται μέσα σε αυτό τον φαύλο κύκλο όλων όσων εκείνων ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ με την υγεία.

Ας ξεκινήσω από τον Ε.Ο.Φ: βάσει νομοθεσίας υποχρεούται να αναφέρει για τυχόν έλλειψης φαρμάκων (νόμος περί ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗΣ που διέπει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ) τουλάχιστον 3 μήνες πριν την έλλειψη ουδέποτε εφαρμόστηκε σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Στις εταιρείες που τα εισάγουν και δεν κρατούν πάλι βάσει νομοθεσίας το κατάλληλο απόθεμα για εξυπηρέτηση της εγχώριας αγοράς αλλά τα εξαγάγουν .

Ο λόγος είναι ότι όλες οι χώρες του νότου στην ΕΕ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2010 λόγω κρίσης αγοράζουν ακόμα και σήμερα πιο φθηνά όλα τα φάρμακα από ότι αγοράζουν οι πλούσιες χώρες του ΒΟΡΡΑ,

Κατανοητό γίνεται ότι οι δικές μας εγχώριες εταιρείες εισαγωγών φαρμάκων προτείνουν να τα πουλάνε τουλάχιστον σε τριπλάσια τιμή στο εξωτερικό μη αναλογιζόμενοι τις εδώ ανάγκες.

Το υπουργείο τηρεί σιγής ιχθύος ο λόγος είναι, ότι ΘΕΛΕΙ να φαίνεται στον προϋπολογισμό του κράτους αυξημένο ισοζύγιο εξαγωγών όποτε σιωπά.

Εμείς;; Τι κάνουμε;; Από την μεριά μου έχω υποβάλλει μήνυση κατά πάντως υπευθύνου στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ σε διάφορα θεσμικά όργανα της ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΚΕΙ.ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ (διότι υποφέρω όταν βλέπω τον άνθρωπο μου να πέφτει λόγω κρίσεις και να έχει αποκτήσει πολλά προβλήματα και να τίθεται συνεχώς η ζωή του σε κίνδυνο) λόγω της αλαζονείας και ωχαδερφισμού κάποιων ανευθυνο-υπεύθυνων .

Τέλος ζήτω την συμπαράσταση όσων έχουν την θέληση και το σθένος να τα βάλουν με ένα σάπιο κατεστημένο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ