Να προσέχουμε την διατροφή μας όταν παίρνουμε φάρμακα!

Τα φάρμακα είναι δηλητήρια, μου έλεγε επανειλημμένα ο ιατρός μου, αλλά αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος υγείας. Η χρόνια...

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 10:51
Τροποποίηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 12:10

tired

Τα φάρμακα είναι δηλητήρια, μου έλεγε επανειλημμένα ο ιατρός μου, αλλά αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος υγείας. Η χρόνια λήψη φαρμάκων μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό, η απουσία τους όμως θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας που έχει κλονιστεί από ένα χρόνιο νόσημα. Με λίγα λόγια ”μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, που λέμε.

Η σωστή και προσεγμένη διατροφή είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε τις παρενέργειες. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, τα οποία θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά, θεωρητικά μπορεί να συμβάλει στην μείωση των επιπτώσεων από την χρόνια χρήση φαρμάκων. Τα φάρμακα στοχεύουν στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας, ανοίγοντας όμως άλλες πληγές.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβει εκείνος ή εκείνη που λαμβάνει χρόνια φαρμακευτική αγωγή, πως επιβάλλεται δηλαδή να τρέφεται σωστά και πως τα περιττά κιλά είναι από μόνα τους ασθένεια για το σώμα.

Τα φάρμακα λοιπόν δεν πρέπει να λησμονούνται όταν υπάρχει συγκεκριμένο χρόνιο νόσημα. Τίποτε όμως δεν εμποδίζει από το να καταναλώνουμε φυτικές κυρίως τροφές που βοηθούν σημαντικά στην εξουσδετέρωση των παρενεργειών από τα φάρμακα.

Η σωστή διατροφή λοιπόν πάνω απ΄όλα. Ένας λόγος παραπάνω για τους χρόνια πάσχοντες.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ