Το Βήμα του ΑσθενήΦάρμακα & πρόσβασηΦαρμακευτική αγωγή και διατροφή

Να προσέχουμε την διατροφή μας όταν παίρνουμε φάρμακα!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12925 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1315

Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020
Τροποποίηση: 24 Ιανουαρίου 2020

Τα φάρμακα είναι δηλητήρια, μου έλεγε επανειλημμένα ο ιατρός μου, αλλά αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος υγείας. Η χρόνια λήψη φαρμάκων μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό, η απουσία τους όμως θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας που έχει κλονιστεί από ένα χρόνιο νόσημα. Με λίγα λόγια ”μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, που λέμε.

Η σωστή και προσεγμένη διατροφή είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε τις παρενέργειες. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, τα οποία θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά, θεωρητικά μπορεί να συμβάλει στην μείωση των επιπτώσεων από την χρόνια χρήση φαρμάκων. Τα φάρμακα στοχεύουν στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας, ανοίγοντας όμως άλλες πληγές.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβει εκείνος ή εκείνη που λαμβάνει χρόνια φαρμακευτική αγωγή, πως επιβάλλεται δηλαδή να τρέφεται σωστά και πως τα περιττά κιλά είναι από μόνα τους ασθένεια για το σώμα.

Τα φάρμακα λοιπόν δεν πρέπει να λησμονούνται όταν υπάρχει συγκεκριμένο χρόνιο νόσημα. Τίποτε όμως δεν εμποδίζει από το να καταναλώνουμε φυτικές κυρίως τροφές που βοηθούν σημαντικά στην εξουσδετέρωση των παρενεργειών από τα φάρμακα.

Η σωστή διατροφή λοιπόν πάνω απ΄όλα. Ένας λόγος παραπάνω για τους χρόνια πάσχοντες.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#1 Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Πολύ σημαντικό το θέμα που θίγετε σήμερα. Η σωστή διατροφή βοηθά σημαντικά σε όλα τα επίπεδα. Στην περίπτωση δε της χρόνιας λήψης φαρμάκων είναι μονόδρομος.

Μην το ξεχνάμε ποτέ!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]

Ανακοινώθηκε πως σταματούν οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, καθώς και οι πτήσεις από τη Γερμανία με προορισμούς εκτός Αθήνας.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Τι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείαςΤι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείας

Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει μισθολογικό κόστος 2,09 επί της αναγραφόμενης τιμής ΚΕΝ.... Περισσότερα »

Πώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίαςΠώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίας

Πώς μπορώ να συνδυάσω νηστεία και καραντίνα; Ποια τρόφιμα να επιλέξω.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης