Το Βήμα του ΑσθενήΦάρμακα & πρόσβασηΦαρμακευτική αγωγή και διατροφή

Να προσέχουμε την διατροφή μας όταν παίρνουμε φάρμακα!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 11514 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1387

Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020
Τροποποίηση: 24 Ιανουαρίου 2020

Τα φάρμακα είναι δηλητήρια, μου έλεγε επανειλημμένα ο ιατρός μου, αλλά αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος υγείας. Η χρόνια λήψη φαρμάκων μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό, η απουσία τους όμως θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας που έχει κλονιστεί από ένα χρόνιο νόσημα. Με λίγα λόγια ”μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, που λέμε.

Η σωστή και προσεγμένη διατροφή είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε τις παρενέργειες. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, τα οποία θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά, θεωρητικά μπορεί να συμβάλει στην μείωση των επιπτώσεων από την χρόνια χρήση φαρμάκων. Τα φάρμακα στοχεύουν στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας, ανοίγοντας όμως άλλες πληγές.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβει εκείνος ή εκείνη που λαμβάνει χρόνια φαρμακευτική αγωγή, πως επιβάλλεται δηλαδή να τρέφεται σωστά και πως τα περιττά κιλά είναι από μόνα τους ασθένεια για το σώμα.

Τα φάρμακα λοιπόν δεν πρέπει να λησμονούνται όταν υπάρχει συγκεκριμένο χρόνιο νόσημα. Τίποτε όμως δεν εμποδίζει από το να καταναλώνουμε φυτικές κυρίως τροφές που βοηθούν σημαντικά στην εξουσδετέρωση των παρενεργειών από τα φάρμακα.

Η σωστή διατροφή λοιπόν πάνω απ΄όλα. Ένας λόγος παραπάνω για τους χρόνια πάσχοντες.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 987

#1 Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Πολύ σημαντικό το θέμα που θίγετε σήμερα. Η σωστή διατροφή βοηθά σημαντικά σε όλα τα επίπεδα. Στην περίπτωση δε της χρόνιας λήψης φαρμάκων είναι μονόδρομος.

Μην το ξεχνάμε ποτέ!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

610 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 34 ακόμη θάνατοι610 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 34 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 183 αφορούν την Αττική και τα 77 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η πικρή αλήθεια με αριθμούςΘάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η πικρή αλήθεια με αριθμούς

Η ανάλυση του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη για την εκτίναξη της θνητότητας των βαριά νοσούντων, η οποία καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί επάρκειας ... Περισσότερα »

ΟΕΝΓΕ: Γιατί δεν πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για την CoViD-19ΟΕΝΓΕ: Γιατί δεν πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για την CoViD-19

Κίνδυνος από τον συγχρωτισμό, φόρτος για το προσωπικό, εμπλοκή με την εκπαίδευση των ειδικευόμενων.... Περισσότερα »

Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;

Ποιες θεωρούνται οι καλύτερες, οι πιο υγιεινές και αυτές με τα πιο σταθερά αποτελέσματα; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube