Ευρήματα καρδιολογικού ελέγχου

Καλησπέρα σας, Θα ήθελα απλά μια άποψη για τα παρακάτω, αν κάποιος γνωρίζει (έβαλα το θέμα στις γενικές συζητήσεις καθώς δεν είδα κάτι πιο...

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, 11:42
HSDKGS

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα απλά μια άποψη για τα παρακάτω, αν κάποιος γνωρίζει (έβαλα το θέμα στις γενικές συζητήσεις καθώς δεν είδα κάτι πιο εξειδικευμένο - ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα).

Προ μηνών έκανα ένα καρδιολογικό τσεκ απ για να δω που βρίσκομαι (δεν είχα κάποιο συμπτωμα). Κατ αρχήν δεν πάσχω από κάτι και ακολουθώ έναν υγιεινό γενικά τρόπο ζωής (δεν πίνω, ούτε καπνίζω), γυμνάζομαι τουλάχιστον 3 φορές/εβδομάδα σε γυμναστήριο με συνέπεια για αρκετά χρόνια. Επίσης οι αιματολογικές εξετάσεις μου είναι καλές. Είμαι 41 ετών.

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα και οι παράμετροί του ήταν πολύ καλά όπως μου είπε η γιατρός, όπως και η ακρόαση της καρδιάς κλπ. Ωστόσο το υπερηχογράφημα είχε 2 ευρήματα (για τα οποία η γιατρός μου είπε ότι δεν αποτελούν τίποτα το ανησυχητικό και ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι).

1) Μικρού βαθμού διαφυγή μέσω της μιτροειδούς βαλβίδος λόγω παχύνσεως στα άκρα των γλωχίνων της με το σημείο συγκλίσεως αυτών μπροστά από το δακτύλιο και
2) Ανευρισματική διαμόρφωση του μεσοκολπικού διαφράγματος τύπου 1R (προβολή από τη μέση γραμμή στον ΔΕ κόλπο σε όλη τη διάρκεια του καρδ/κού κύκλου) χωρίς ΑΡ - ΔΕ διαφυγή.

Με συμβούλεψε μόνο να μην κάνω υπερβολές με τα βάρη στο γυμναστήριο (δηλ. να μην τα σταματήσω, αλλά να μην ανεβάσω κιλά) καθώς η πίεση που δημιουργείται πιέζει το μεσοκολπικό διάφραγμα. Ούτως ή άλλως δεν κάνω ποτέ ακρότητες, είμαι σε σταθερά φορτία. Ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να τρυπήσει σε αυτή την περίπτωση το διάφραγμα και μου απάντησε αρνητικά. Επίσης μου είπε ότι αυτή η διαμόρφωση δεν οφείλεται στα βάρη του γυμναστηρίου, αλλά δημιουργηθηκε με την πάροδο του χρόνου. Αντιθέτως η γιατρός μου είπε ότι από καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις μπορώ να κάνω όσο θέλω.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου δώσετε αν θέλετε την άποψή σας, ειδικά για το 2ο εύρημα, που για να είμαι ειλικρινής με έχει προβληματίσει λιγάκι.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ