Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΗμερίδες Βήματα Ασθενών

Ασθενείς με καρκίνο και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7278 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1038

Δημοσίευση: 8 Φεβρουαρίου 2019
Τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2019

Tις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών, Κ.Ε.Φ.Ι αλλά και τα βασικότερα δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς, παρουσίασε σε ομιλία της στην 7η ημερίδα του iatronet.gr με θέμα την διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ. Ι, κα Ζωή Γραμματόγλου.

Ένα σημαντικό θέμα που έθιξε στην ομιλία της η πρόεδρος του Κ.Ε.ΦΙ, αφορούσε το δικαίωμα αποζημίωσης στην μετακίνηση των ασθενών. Η μη λειτουργία ογκολογικών νοσοκομείων στην Περιφέρεια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς καθώς αναγκάζονται κάθε λίγο και λιγάκι να μετακινούνται με δικά τους έξοδα καθώς το κράτος αποζημιώνει περιορισμένα έξοδα και όχι για παράδειγμα αεροπορικές μετακινήσεις.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων από τους ασθενείς είναι μια επίπονη διαδικασία που προϋποθέτει ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα από τον ίδιο τον ασθενή, αλλά πάνω απ΄όλα συνετή αντιμετώπιση του χλευασμού ή άλλων αντιδράσεων από την πλευρά του ιατρού ή του νοσηλευτή, κατέληξε στην ομιλία της η κα Γραμματόγλου.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1169

#1 Δημοσίευση: 8 Φεβρουαρίου 2019

Καλημέρα σε όλους!

Την κα Γραμματόγλου την έχω παρακολουθήσει σε πολλές της ομιλίες σε διάφορες ημερίδες και οφείλω να παραδεχθώ ότι αφενός έχει προσφέρει πολλά από την θέση της ως πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι αλλά πάνω απ όλα εξηγεί με σαφή και κατανοητό τρόπο πως οι ασθενείς με καρκίνο μπορούν διεκδικήσουν αποτελεσματικά αυτά που δικαιούνται.

Πολύ καλή ομιλία!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μπορώ να απαλλαγώ από το σώμα σε σχήμα αχλαδιού;Μπορώ να απαλλαγώ από το σώμα σε σχήμα αχλαδιού;

Η απώλεια βάρους γενικά, μπορεί να βοηθήσει να είστε πιο αδύνατοι, άσχετα από το μέρος που αποθηκεύετε το λίπος.... Περισσότερα »

Θεραπεία αρθρίτιδας με λασπόλουτρα: Δουλεύει;Θεραπεία αρθρίτιδας με λασπόλουτρα: Δουλεύει;

Επιστήμονες εξέτασαν το πώς η θεραπεία με λάσπη δρα στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Τι έδειξαν οι έρευνες.... Περισσότερα »

Γιατί πρέπει να τρώτε ξηρούς καρπούς κάθε μέραΓιατί πρέπει να τρώτε ξηρούς καρπούς κάθε μέρα

Είναι χορταστικοί και βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης περιττών θερμίδων. Εξι καλοί λόγοι για να τους απολαμβάνετε καθημερινά.... Περισσότερα »

Πώς θα βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σαςΠώς θα βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Για λίγο παραπάνω αερόβια...πλύντε το αυτοκίνητο σας!... Περισσότερα »

Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο ΓαστρεντερολογίαςVideo - Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας

Το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που διεξήχθη στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Πλέον των 40 Καθηγητών από 16 χώρες και τέσσερεις Ηπείρους μετέφεραν την γνώση τους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης