Ασθενείς με καρκίνο και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Tις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών, Κ.Ε.Φ.Ι αλλά και τα βασικότερα δικαιώματα του νοσοκομειακού...

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019, 10:40
Τροποποίηση: Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019, 10:41

Διαχειριστής

Tις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών, Κ.Ε.Φ.Ι αλλά και τα βασικότερα δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς, παρουσίασε σε ομιλία της στην 7η ημερίδα του iatronet.gr με θέμα την διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ. Ι, κα Ζωή Γραμματόγλου.

Ένα σημαντικό θέμα που έθιξε στην ομιλία της η πρόεδρος του Κ.Ε.ΦΙ, αφορούσε το δικαίωμα αποζημίωσης στην μετακίνηση των ασθενών. Η μη λειτουργία ογκολογικών νοσοκομείων στην Περιφέρεια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς καθώς αναγκάζονται κάθε λίγο και λιγάκι να μετακινούνται με δικά τους έξοδα καθώς το κράτος αποζημιώνει περιορισμένα έξοδα και όχι για παράδειγμα αεροπορικές μετακινήσεις.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων από τους ασθενείς είναι μια επίπονη διαδικασία που προϋποθέτει ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα από τον ίδιο τον ασθενή, αλλά πάνω απ΄όλα συνετή αντιμετώπιση του χλευασμού ή άλλων αντιδράσεων από την πλευρά του ιατρού ή του νοσηλευτή, κατέληξε στην ομιλία της η κα Γραμματόγλου.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ