Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΗμερίδες Βήματα Ασθενών

Η σημασία της διαχείρισης καταγγελιών ασθενών για τα νοσοκομεία από τον Συνήγορο του Πολίτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 2171 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1016

Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2019
Τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2019

Τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο Συνήγορος του Πολίτη και η δυνατότητα που δίνεται στους συλλόγους ασθενών αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς να καταφύγουν σε αυτόν σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων τους, περιέγραψε με σαφήνεια ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης στην 7η ημερίδα του iatronet.gr που αφορούσε τα δικαιώματα των ασθενών.

Ο κος Ποττάκης τόνισε πως από το 2004 έχει θεσπιστεί εντός του Συνηγόρου του Πολίτη ο αποκαλούμενος ως ”Συνήγορος της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης”. Η σύγχρονη προσέγγιση έχει μετατοπίσει το βάρος στην ασθενοκεντρική φροντίδα και η σχέση με τον ιατρό έχει ως στόχο την αποτελεσματική άσκηση της ιατρικής με την σύμπραξη του ασθενούς.

Οι σημερινή κατάσταση όμως στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, με τον φόρτο εργασίας, την έλλειψη χρόνου και την ολοένα και μεγαλύτερη κατάτμηση αρμοδιοτήτων, πολλές φορές υπονοεύουν το καλό κλίμα και την επικοινωνία γιατρού και ασθενή. Οι ασθενείς αισθάνονται ότι δεν εισακούονται αρκετά, δεν λαμβάνουν επαρκείς απαντήσεις όταν διατυπώνουν προβληματισμούς και εν γένει αντιμετωπίζονται ως προβλήματα υγείας και όχι ως πρόσωπα με ανάγκες, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κος Ποττάκης.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1149

#1 Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο ρόλος του Συνήγορου του Πολίτη σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικός διότι σε οποιαδήποτε γνωμάτευση και παρατήρησή του, η Πολιτεία είναι υποχρωμένη να τον ακούσει.

Η ομιλία του κου Ποττάκη έδωσε το στίγμα της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής με το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί. Ήταν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα αλλά πάνω απ΄όλα διαφωτιστική ομιλία.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 895

#2 Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2019

Πολύ καλή ομιλία. Μάθαμε πολλά για τον ρόλο του Συνήγορου του Πολίτη. Οι σύλλογοι ασθενών θα πρέπει να ενημερώσουν τα μέλη τους να καταφεύγουν σε αυτόν όταν υπάρχει θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1149

#3 Δημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2019

Οι σύλλογοι ασθενών πρέπει να χρησιμοποιούν την βοήθεια του Συνήγορου του Πολίτη. Βοηθά αποτελεσματικά στην προώθηση των καταγγελιών για παραβιάσεις των δικαιωμάτων ασθενών.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κατεχίνες: Oμάδα φλαβονοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράσηΚατεχίνες: Oμάδα φλαβονοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Ποιος είναι ο ρόλος τους στον καρκίνο και στον έλεγχο του σωματικού βάρους.... Περισσότερα »

Έμβρυο: Γιατί η κίνηση είναι… υγείαΈμβρυο: Γιατί η κίνηση είναι… υγεία

Πόσο φυσιολογικό είναι να νιώθει η έγκυος την κίνηση του μωρού και πότε πρέπει να ανησυχήσει.... Περισσότερα »

Τι να τρώει το παιδί με διαβήτηΤι να τρώει το παιδί με διαβήτη

Τα παιδιά µε διαβήτη τύπου 1 ακολουθούν ειδικό διαιτολόγιο; Ποια τρόφιμα να καταναλώνουν και ποια να αποφεύγουν.... Περισσότερα »

5 συμβουλές για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα5 συμβουλές για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα

Αν βρίσκετε δύσκολο να χειριστείτε το ευαίσθητο δέρμα σας, τότε εδώ θα βρείτε μερικές εύκολες συμβουλές για εσάς.... Περισσότερα »

Λειτουργική ΡινοπλαστικήVideo - Λειτουργική Ρινοπλαστική

Η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία αισθητική επέμβαση με επανορθωτικό χαρακτήρα, που αφορά τη διόρθωση του σχήματος της μύτης. Πολλοί ασθενείς ζητούν μία διόρθωση στο σχήμα της μύτης τους που άλλαξε ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης