Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΗμερίδες Βήματα Ασθενών

Επιτυχείς οι ημερίδες ”Βήματα Ασθενών” και το 2018

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8057 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1037

Δημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2019

”Οι ημερίδες «Βήματα Ασθενών» συνεχίστηκαν με επιτυχία και το 2018, με την πραγματοποίηση δύο ημερίδων που αφορούσαν, αφενός τα βιοομοειδή φάρμακα και αφετέρου το φλέγον θέμα που σχετίζεται με τα δικαιώματα των ασθενών και την προάσπισή τους.

Στις ημερίδες αυτές, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και πάλι οι σύλλογοι ασθενών, οι οποίοι προσπάθησαν να δώσουν επισταμένως το πληροφοριακό αλλά και ενημερωτικό τους στίγμα.

Πολλοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων γιατροί, νομικοί, εκπρόσωποι φορέων υγείας και καθηγητές πανεπιστημίων προσέφεραν από την πλευρά τους σημαντική γνώση, εμπειρία αλλά και στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την εκπαίδευση των συλλόγων ασθενών και των μελών τους.

Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των ημερίδων ”Βήματα Ασθενών” που θα συνεχιστούν και εντός του 2019.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1168

#1 Δημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2019

Οι ημερίδες ”Βήματα Ασθενών” έχουν βοηθήσει πολύ τους συλλόγους να εκπαιδευτούν σε πολλά και σημαντικά θέματα. Από το 2016 η προσπάθεια συνεχίζεται και αξίζει τον κόπο να την παρακολουθεί κανείς.

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#2 Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2019

Eνα κύριο πρόβλημα των ανθρώπων με πολλαπλα προβλήματα υγείας είναι τα σωστά και εποικοδομητικά ραντεβού.Εγω έχω Εhlers Danlos Syndrom και σε ένα μήνα έχω ραντεβού με ορθοπεδικό.Το θέμα είναι ότι μέχρι πρότινος έκανα επίσκεψη πχ για μία φλεγμονή στον αστράγαλο παρακάμπτοντας τα καθημερινά προβλήματα που τα εκλαμβανα ως ξεπερασμένα λόγω της ανάπτυξης διαφόρων τεχνικών,δυσχαιρενοντας την διάγνωση.
Είμαι σαράντα χρόνων και θα πάω με χαρτί με σημειώσεις στον ορθοπεδικό.Κ αι επίσης θα βάλω στην σημείωση ένα sos ”να ρωτησω ότι δεν καταλαβαίνω”Τα περισσότερα μου ραντεβού με γιατρούς διαφορων ειδικοτήτων κατέληγαν με εμένα αποσβολωμενη με σύστασης προς άλλες ειδικότητες.Τωρα όλα μαζί τα προβλήματα έχουν ένα όνομα.,γεγονος που διευκολυνει ολες τις ειδικότητες.Το λέω ακόμα και στον οδοντίατρο.Εχω Ehlers Danlos Syndrom.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σαςΠώς θα βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Για λίγο παραπάνω αερόβια...πλύντε το αυτοκίνητο σας!... Περισσότερα »

Ποιες βιταμίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράσηΠοιες βιταμίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση

Παρακάτω θα δείτε έναν κατάλογο έξι βιταμινών που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τρόφιμα που είναι πλούσιες πηγές αυτών.... Περισσότερα »

Η καρδιοπάθεια στις γυναίκεςΗ καρδιοπάθεια στις γυναίκες

Όταν οι γυναίκες πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, συχνά αυτές δρουν πολύ διαφορετικά από ό,τι στους άνδρες.... Περισσότερα »

Καρκίνος στο περιτόναιο: συνδυάζοντας τεχνικές και θεραπείεςΚαρκίνος στο περιτόναιο: συνδυάζοντας τεχνικές και θεραπείες

Σε τι εξετάσεις πρέπει να υποβληθεί ο ασθενής πριν από την επέμβαση;... Περισσότερα »

Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο ΓαστρεντερολογίαςVideo - Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας

Το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που διεξήχθη στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Πλέον των 40 Καθηγητών από 16 χώρες και τέσσερεις Ηπείρους μετέφεραν την γνώση τους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης