Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Ανάρμοστη συμπεριφορά σε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8289 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1214

Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019
Τροποποίηση: 23 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς σε βάρος ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο. Από τον σύλλογο ”Άγγιγμα Ζωής” λάβαμε την ακόλουθη καταγγελία την οποία και δημοσιεύουμε:

”Ογκολογικός ασθενής και μέλος στο Άγγιγμα Ζωής”, επισκέφθηκε αρχές Σεπτεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο έλεγχο (τακτικό ραντεβού).

Κατά την διάρκεια της εξέτασης και όχι μόνον, το ύφος, ο τόνος και η συμπεριφορά του αρμόδιου γιατρού ήταν άκρως προσβλητική και απαξιωτική, όπως μας καταγράφει και σας παραθέτουμε, εν είδει ιστορικού, η ασθενής μας ακολούθως:

Ο ογκολόγος που με παρακολουθεί από την Αθήνα, μου σύστησε να κάνω μια εξέταση που αφορά την κατάσταση υγείας μου σε σχέση με τη νόσο μου και η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο.

Επικοινώνησα με τον αρμόδιο ιατρό του Νοσοκομείου Λήμνου ο οποίος, προς έκπληξή μου, επιχειρούσε να με προτρέψει να κάνω την εξέταση στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη λέγοντας επί λέξει «Κυρία μου, θέλετε να παίξετε με τη ζωή σας?».

Επίσης με απέτρεπε από το να συμβουλευτώ τον ογκολόγο σχετικά με το αν θα πρέπει να κάνω την εξέταση στη Λήμνο.

Κατόπιν, εγώ ενημέρωσα τον ογκολόγο μου στην Αθήνα, καθώς και άλλους ιατρούς σε Λήμνο και Αθήνα οι οποίοι απόρησαν με τα λεγόμενα του ανωτέρω ιατρού.

Τελικά, παρά τους προβληματισμούς που μου δημιούργησε ο εν λόγω ιατρός, αποφάσισα να κάνω την εξέταση στη Λήμνο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο αρμόδιος ιατρός είχε μια απρεπή και απαξιωτική προς το πρόσωπό μου συμπεριφορά, και αισθανόμουν κυριολεκτικά ότι με απεχθανόταν.

Η γνωμάτευση της εξέτασης εκτιμώ ότι ήταν ελλιπής, συγκρίνοντάς την με αντίστοιχες από άλλα νοσοκομεία. Για αυτό το λόγο αναγκάστηκα να τη στείλω στον ιατρό μου στην Αθήνα.

Η συμπεριφορά του εν λόγω ιατρού του Νοσοκομείου Λήμνου, έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ήδη αγχωτικής κατάστασης στην οποία έχω υποπέσει λόγω της ασθένειάς μου και χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην αναλάβει μια απλή εξέταση.

Νομίζω ότι είναι ευνόητο ότι η κατ’ ελάχιστον ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτή είναι η επιθυμία μου για τον εαυτό μου καθώς και για όλους τους ασθενείς.

Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε διαμαρτυρία από ασθενείς για το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, θα θέλαμε οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Να επισημάνουμε ότι από τον Ιούλιο οι ογκολογικοί ασθενείς στην Λήμνο, βιώνουν έναν Γολγοθά όσον αφορά τις χημειοθεραπείες τους που μέχρι τότε έκαναν στο Νοσοκομείο, καθώς η μοναδική πλέον Παθολόγος που μέχρι τότε τους αναλάμβανε - σύμφωνα με οδηγίες που έδινε ο θεράπων ογκολόγος του εκάστοτε ασθενή, δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης των χημειοθεραπειών επικαλούμενη θέματα νομικής κάλυψης.

Τέλη Αυγούστου δόθηκε προσωρινή λύση με την συνεργασία του Νοσοκομείου με δύο (2) εξωτερικούς γιατρούς των οποίων η σύμβαση λήγει τον Σεπτέμβριο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η σύμβαση θα ανανεωθεί αλλά πρωτίστως ευελπιστούμε ότι θα πρέπει σύντομα να δοθεί μια οριστική λύση, καθώς η διαρκής αβεβαιότητα επιβαρύνει ψυχολογικά τους ασθενείς και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους.

Το Άγγιγμα Ζωής” θέλει να επισημάνει την απαράδεκτη συμπροφορά του γιατρού, απέναντι στον ασθενή, απέναντι στον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απέναντι στις ανάγκες ψυχολογία των ογκολογικών ασθενών, απέναντι στον όρκο τους στον Ιπποκράτη.

Δεν επιθυμούμε να αναφερθούμε σε ονόματα, αλλά απαιτούμε την αρμόζουσα ευγένεια και σεβασμό που αρμόζει σε κάθε ασθενή.

Σεβασμό ως προς τον άνθρωπο, την ευάλωτη θέση του, την υγεία του και την αξιοπρέπειά του, όπως αρμόζει σε όλους τους πολίτες.”

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 981

#1 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019

Και να ήταν η πρώτη φορά..Το έχουμε ξαναπεί: οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έχουν δικαιώματα. Δικαιώματα όμως έχουν και οι ασθενείς!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1032

#2 Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2019

Κάποιοι γιατροί θα πρέπει να προσπαθήσουν να αλλάξουν νοοτροπία γιατί πέρα από την ατομική ευθιξία υπάρχει και ο καταγγελτικός λόγος που πλέον παίρνει σάρκα και οστά γιατί πολύ απλά ο/η ασθενής δεν έχει άλλα περιθώρια υπομονής. Ας συνετιστούν λοιπόν και να μην θεωρούν το νοσοκομείο τσιφλίκι τους!!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Μελέτη: Ποια είναι η θνησιμότητα από την CoViD-19Μελέτη: Ποια είναι η θνησιμότητα από την CoViD-19

Τι προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.... Περισσότερα »

Χυμός cranberry: Ποια είναι τα οφέλη του;Χυμός cranberry: Ποια είναι τα οφέλη του;

Ο χυμός από cranberry είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες. Και έχουμε τους λόγους που πρέπει να τον αγαπήσετε και εσείς.... Περισσότερα »

Διοικητές ΥΠΕ: Η κατάσταση με την CoViD-19 στη χώραΔιοικητές ΥΠΕ: Η κατάσταση με την CoViD-19 στη χώρα

Τι γίνεται σε Αττική και Θεσσαλονίκη και πώς εξελίσσεται η επιδημία σε Λάρισα και Ιωάννινα.... Περισσότερα »

Εύκολες λύσεις για καθημερινούς πόνουςΕύκολες λύσεις για καθημερινούς πόνους

Ακόμα και οι πιο υγιείς από εμάς θα νιώσουν πόνο κάποια στιγμή. Ευτυχώς, υπάρχουν άμεσες λύσεις που βοηθούν. ... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube