Ο διακεκριμένος οφθαλμίατρος Ευάγγελος Γραγούδας - Από την Λέσβο στο Χάρβαρντ

Από τη Λέσβο στην «κορυφή» του ΧάρβαρντΜε τρεις καινοτόμες μεθόδους που τον κατατάσσουν στους 100 κορυφαίους οφθαλμιάτρους του κόσμου, με έδρα που...

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015, 10:57
εφημερίδα δημοκράτης

Από τη Λέσβο στην «κορυφή» του Χάρβαρντ
Με τρεις καινοτόμες μεθόδους που τον κατατάσσουν στους 100 κορυφαίους οφθαλμιάτρους του κόσμου, με έδρα που φέρει το όνομά του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πορτρέτο του αναρτημένο στο αμφιθέατρο της Κλινικής Ματιού και Αυτιού της Μασαχουσέτης, την προτομή του να κοσμεί το προαύλιό της και το βραβείο Champalimaud Vision Award 2014 (που θεωρείται το Νόμπελ στην έρευνα για την όραση) στα χέρια του, ο Ευάγγελος Γραγούδας δικαίως θεωρείται αυθεντία στη διάγνωση και τη διαχείριση των παθήσεων του ματιού.
Με καταγωγή από τη Βρίσα, ένα μικρό, γραφικό χωριό 1.000 κατοίκων στα νότια της Λέσβου, ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας διαπρέπει τα τελευταία 46 χρόνια στην Αμερική, όπου διδάσκει οφθαλμολογία, αλλά και... Καβάφη. Ο Αλεξανδρινός ποιητής έχει περίοπτη θέση στο γραφείο του, στο Χάρβαρντ, όπου υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του και οι στίχοι από την «Ιθάκη», «τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στο δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις».
για συνέχεια πατήστε το παρακάτω link
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2015-12-2_o_diakekrimenos_ofthalmiatros_eyaggelos_gragoudas

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ