Προβολή

Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Σύλλογοι ασθενών: Ομοσπονδία τώρα!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5281 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 854

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2017
Τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2017

Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν οι σύλλογοι ασθενών έμπαιναν κάτω από την ομπρέλα μιάς Ομοσπονδίας, διεκδικώντας καλύτερα τα αιτήματά τους και διαπραγματευόμενοι κατάλληλα με το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση? Ίσως να φαίνεται ουτοπία αυτό μιας και οι σύλλογοι έχουν ξεχωριστά προβλήματα ανά πάθηση και οι διεκδικήσεις είναι διαφορετικές. Σε γενικότερα θέματα όμως που έχουν να κάνουν με το κόστος συμμετοχής στα φάρμακα, τα επιδόματα και τα δικαιώματα των ασθενών, η Ομοσπονδία θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη. Ας γίνει επιτέλους πράξη αυτό που συζητιέται ευρέως στις ημερίδες και τα συνέδρια ασθενών, μήπως και αλλάξει ουσιαστικά κάτι.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1079

#1 Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2017

Δυστυχώς ενώ η ιδέα είναι καλή, ζούμε στην Ελλάδα με τις γνώριμες προυποθέσεις. Και οι σύλλογοι ασθενών - με λύπη μου το διαπιστώνω - είνια μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας, αφού αυτό που επικρατεί είναι κυρίως πως θα πάρουν μια χορηγία από φαρμακευτική και πως θα εκμεταλλευθούν κατάλληλα τις γνωριμίες που έχουν. Δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται εύκολα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 854

#2 Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2017

Πιστεύω πως αν τεθεί ο στόχος για την δημιουργία της Ομοσπονδίας, η υλοποίησή του είναι υπόθεση μηνών αν όχι ημερών. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εκπροσώπηση αλλά και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 757

#3 Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2017

Θα συμφωνήσω μαζί σας αγαπητέ chrpap

Αρκεί να παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση και όλα μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα. Προς όφελος των συλλόγων πάντα....

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 37

#4 Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2017

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι ασθενών και όλοι οι φορείς, είναι η έλλειψη διοίκησης.
Τα πετυχημένα παραδείγματα, κυρίως από πολυεθνικούς και παγκόσμιους συλλόγους, που όλοι παρακολουθούμε, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : έχουν διοίκηση.
Η έλλειψη διοίκησης , η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου στη χώρα μας για την λειτουργία φορέων και ΜΚΟ, η έλλειψη εκπαίδευσης, είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την πετυχημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση των συλλόγων σε Ομοσπονδίες..
Γι αυτό και χρόνια τώρα ακούμε ως διεκδικήσεις τα ίδια και τα ίδια χωρίς να γίνεται τίποτα!
Τα προβλήματα όλοι τα ξέρουμε και ειδικά οι ασθενείς, που τα ζούνε κάθε μέρα. Λύσεις πρέπει να προτείνονται...Εφικτές λύσεις...

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 854

#5 Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2017

Αρχική δημοσίευση #4:
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι ασθενών και όλοι οι φορείς, είναι η έλλειψη διοίκησης. Τα πετυχημένα παραδείγματα, κυρίως από πολυεθνικούς και παγκόσμιους συλλόγους, που όλοι παρακολουθούμε, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : έχουν διοίκηση.Η έλλειψη διοίκησης ...

Καλημέρα,

Σαφώς το πρόβλημα ξεκινά από την διοίκηση. Ασφαλώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ πιο οργανωμένα. Οργάνωση λοιπόν και τίποτε περισσότερο. Για να φύγουν από την μιζέρια οι σύλλογοι. Προτάσεις υπάρχουν πολλές. Ας συγκαλεστεί ένα πανελλαδικό συνέδριο συλλόγων ασθενών για να αποφασιστεί και να συζητηθεί εκεί το θέμα της Ομοσπονδίας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη και στους ώμουςΠώς να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη και στους ώμους

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και σε οποιαδήποτε ηλικία. Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης.... Περισσότερα »

Πώς να λούζεστε σωστάΠώς να λούζεστε σωστά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να λούζετε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο.... Περισσότερα »

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη: Τι να προσέξω πριν τη θεραπείαΑποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη: Τι να προσέξω πριν τη θεραπεία

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία και για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες.... Περισσότερα »

Αρθρίτιδα και κλασική μουσικήΑρθρίτιδα και κλασική μουσική

Η κλασική μουσική έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην ελάφρυνση του πόνου από τη χρόνια οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με έρευνα του Κολλεγίου Νοσηλευτικής της ... Περισσότερα »

Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου ΜητέραVideo - Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου Μητέρα

H σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία με φάρμακα ή με ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο που πραγματοποιείται στο τμήμα καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου 'Μητέρα' ανήκει στις εξειδικευμένες τεχνικές των υπερήχων ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης