Πρόληψη. Μία άγνωστη έννοια στην Ελλάδα

Για άλλη μία χρονιά τα δάση της Ελλάδας καίγονται. Για άλλη μία χρονιά μπουρδολογούν στα ΜΜΕ για τις ευθύνες της καταστροφής. Για άλλη μία φορά το...

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 20:34
Τροποποίηση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 20:37

χαρά

Για άλλη μία χρονιά τα δάση της Ελλάδας καίγονται. Για άλλη μία χρονιά μπουρδολογούν στα ΜΜΕ για τις ευθύνες της καταστροφής. Για άλλη μία φορά το θέμα των πυρκαγιών θα είναι ένας 1ης τάξεως λόγος να το ρίξουμε στην πολιτική, μιας και είναι το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε. Να φλυαρούμε ανοήτως.

Φυσικά όλη την χρονιά που πέρασε δεν δόθηκε οδηγία να καθαριστούν έγκαιρα οι αυλές των απομακρυσμένων σπιτιών από τα χόρτα, οι δήμοι δεν καθάρισαν τα παρτέρια της αρμοδιότητας τους, οι αντιπυρικές ζώνες στα βουνά δεν συντηρήθηκαν, ούτε φυσικά οι ομάδες πυρόσβεσης ενισχυθήκαν. Άλλωστε έχουμε ένα πλεόνασμα να κάνουμε, από που να κόψεις.

Ομοίως και με της υγεία μας. Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις, δεν προσέχουμε την διατροφή μας, δεν κάνουμε προληπτικές εξετάσει, δεν αθλούμαστε. Λες και το σώμα είναι αλλουνού, λες και οι ασθένειες δεν θα έρθουν ποτέ, λες θα ζήσουμε για πάντα. Φυσικά αν προλαμβάνεις δεν σημαίνει ότι ‘την γλιτώνεις’ αλλά τουλάχιστον οι συνέπειες θα είναι ποιο ομαλές, ποιο διαχειρίσιμες.

Απλές σκέψεις και μία ευχή η Παναγία να μας δίνει σύνεση, μέρα που είναι.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ