Η ψυχραιμία και η εγκράτεια σώζουν!

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
Τροποποίηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

fzai

Θεωρώ ότι η ψυχραιμία βοηθά τον καθένα να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες. Μια ασθένεια, για παράδειγμα, απαιτεί μεγάλη υπομονή για να βγάλει κανείς πέρα. Η ψυχολογία επηρεάζεται και ο πανικός κυριαρχεί. Θέλει να μην καταβάλλεται κάποιος με την πρώτη δυσκολία, να συγκρατεί τα συναισθήματά του και να μην παρασύρεται από αυτά. Δύσκολο εγχείρημα αλλά όχι ακατόρθωτο. Στις δύσκολες στιγμές φαίνεται τι έχουμε διδαχθεί από την ζωή. Αν πράγματι η ζωή μας έχει διδάξει κάτι. Κατά τα άλλα, τα όποια λάθη συγχωρούνται. Αυτό που δεν πρέπει όμως να γίνεται, είναι να πανικοβάλλεται κανείς στο άκουσμα και μόνο του όποιου κακού μαντάτου. Να ξεμασκαρέψει λέξεις όπως ”καρκίνος”, έμφραγμα” η οποιαδήποτε άλλη που τον βάζει σε ψυχολογική δοκιμασία. Αν σταθεί ψύχραιμος όλα θα είναι διαφορετικά καθώς ακόμη και η πιο σοβαρή ασθένεια θα αντιμετωπισθεί με διαφορετικά δεδομένα. Ας το επιχειρήσουμε.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Να εκπαιδευθούμε στην ψυχραιμία, θα έλεγα καλύτερα. Όλα αυτά ούτως ή άλλως απαιτούν σύνεση και αποφασιστικότητα.

Θεωρώ πως η ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων θα μας είχε βγάλει από πολλές δυσκολίες. Δυστυχώς όμως τα ίδια τα γεγονότα τα μεγιστοποιούμε πολλές φορές, με αποτέλεσμα όλα να μας φαίνονται βουνό. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ψύχραιμοι.

Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος σε τέτοιες καταστάσεις. Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω πως πρέπει να το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή. Η ζωή μάλλον θέλει διαφορετικά πράγματα. Συνταγές μπορεί να μην υπάρχουν, όμως οι συνήθεις αντιδράσεις δεν βγάζουν πουθενά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ