Τα εμπόδια στην ζωή μας ωριμάζουν και μας αλλάζουν

Μπορείς να αλλάξεις ρότα απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα που σε απασχολούν, να αναθεωρήσεις την στάση σου απέναντι στην ίδια την ζωή και αυτό δεν...

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018, 11:02
Τροποποίηση: Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018, 11:04

fzai

Μπορείς να αλλάξεις ρότα απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα που σε απασχολούν, να αναθεωρήσεις την στάση σου απέναντι στην ίδια την ζωή και αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν μία ασθένεια χτυπά το καμπανάκι της ύπαρξης και η δίψα σου για ζωή μόλις αρχίζει. Μερικές φορές συμβαίνουν γεγονότα που σε αναγκάζουν να αναθεωρήσεις πολλά και αυτό δεν αφορά μόνο την εργασία, την οικογένεια ή το στενό περιβάλλον που ζεις. Αισθάνεσαι την ανάγκη κάποιες φορές να μελετήσεις πιο προσεκτικά την ζωή, να γευθείς τους καρπούς της, να ζήσεις διαφορετικά, να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

Δεν πιστεύω ότι στην ζωή παραμένουμε ίδιοι. Η ασθένεια όταν μας χτυπά την πόρτα, είναι μια αφορμή για να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και κάτω από άλλο πρίσμα, όμως δεν θα πρέπει να είναι μόνο αυτή που θα μας αλλάξει άρδην την θεώρηση. Απλά τι συμβαίνει εδώ: ανακαλύπτεις πως από ένα σημείο και μετά αυτή η ζωή που σου δόθηκε αξίζει να την ζήσεις, συμπλέοντας αρμονικά με τις απόψεις σου. Βάζεις μπροστά την μάθηση, την μόρφωση και την προσωπική καλλιέργεια, φροντίζοντας παράλληλα αυτά που μαθαίνεις, να τα κάνεις πράξη. Γιατί, τι ωφελεί τελικά να αφήνεις σε θεωρικό επίπεδο αυτά που διαδάχθηκες? Ποιο το κέρδος να τα κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου? Από κάποιο σημείο και μετά η ζωή σοβαρεύει. Με χαμόγελο, αγωνιστικότητα και ψυχραιμία, προχωράς χωρίς διαταγμούς. Το κέρδος θα είναι μεγάλο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ