Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α συνεργάτης της Επιτροπής Δημόσιας Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών.

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7861 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1090

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αφορά: Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Οστεοαρθρίτιδα, Αρθρίτιδα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι πλέον αναγνωρισμένο μέλος-συνεργάτης της Επιτροπής Δημόσιας Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι η μοναδική ΜΚΟ, σε θέματα υγείας, εκπρόσωπος της Ελλάδας και μοναδικός οργανισμός - εκπρόσωπος για ρευματικά νοσήματα παγκοσμίως στην επιτροπή Δημόσιας Ενημέρωσης του Ο.Η.Ε.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι το 1/5 των αναπηριών του παγκόσμιου πληθυσμού οφείλεται σε ρευματικά νοσήματα, αλλά και την αυξητική τάση που υπάρχει στους νοσούντες από κάποιο αυτοάνοσο ρευματικό νόσημα.

Γίνεται δε εύκολα αντιληπτό πόση σημασία έχει να υφίσταται ένας ειδικευμένος εκπρόσωπος αυτού του πεδίου σε μια τόσο σημαντική επιτροπή του Ο.Η.Ε. Μόλις πρόσφατα, η Επίτροπος της Ε.Ε. για απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και εργατικό δυναμικό, Marianne Thyssen αναγνώρισε τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο που έχουν τα ρευματικά νοσήματα τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Η Επιτροπή Δημόσιας Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και διάδοση της πληροφορίας για τους σκοπούς που έχει θέσει ο Ο.Η.Ε. και αυτό περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο: ανθρώπινα δικαιώματα, χάραξη πολιτικών, υγεία κ.τ.λ. Για τους σκοπούς αυτούς συνεργάζεται με ένα δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε όλον τον κόσμο, οι οποίες πληρούν ένα σύνολο κριτηρίων που εναρμονίζονται με τις αρχές και τις αξίες των Ηνωμένων Εθνών.

Τόσο η έγκριση όσο και η παραμονή σε αυτή τη σχέση συνεργασίας και ευθύνης συνεπάγεται ένα σύνολο αυστηρών πλαισίων, μεταξύ των οποίων και η σύμπνοια με τα διεθνή πρότυπα διαφάνειας και διαδικασιών.

Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη σηματοδοτεί την αναγνώριση των ρευματικών νοσημάτων ως σημαντικό και αναγκαίο πεδίο ενημέρωσης.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., έχοντας ήδη 40 χρόνια εμπειρίας, συνεργασιών και πανευρωπαϊκών αναγνωρίσεων, μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της πληροφόρησης και εκπαίδευσης σε θέματα ρευματικών νοσημάτων, τόσο σε θέματα υγείας, αλλά και εργασίας και δικαιωμάτων.

Παράλληλα, καθώς η σχέση είναι αμφίδρομη, αποτελεί έναν κόμβο διάδοσης πληροφοριών για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα που αφορούν την υγεία.

Η ομάδα εργασίας που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό, θα συμπεριλαμβάνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (γιατρούς, ασθενείς, ερευνητές, ψυχολόγους,ψυχιάτρους,ειδικούς σε θέματα εργασίας κλπ), ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη συνεργασία και πληροφόρηση, αλλά και συγκεκριμένες δομές και δράσεις ώστε να γίνονται πράξη όσα χρειάζονται οι νοσούντες από ρευματικά νοσήματα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1239

#1 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2018

Συγχαρητήρια στον σύλλογο. Τέτοιες ειδήσεις θέλουμε να ακούμε από τους συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα. Μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 889

#2 Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πολύ τιμητικό για έναν σύλλογο ασθενών που έχει μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποια τρόφιμα εμποδίζουν τον καλό ύπνοΠοια τρόφιμα εμποδίζουν τον καλό ύπνο

Τα τρόφιμα που επιλέγουμε μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου μας. Ποια να αποφεύγουμε.... Περισσότερα »

Πώς να αντιμετωπίσετε την κυστίτιδα στο γραφείοΠώς να αντιμετωπίσετε την κυστίτιδα στο γραφείο

Πώς θα βγεί πιο ανώδυνα η μέρα στη δουλειά όταν έχετε αυτό το πρόβλημα υγείας.... Περισσότερα »

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα μάτια που μπορεί να μη γνωρίζετεΕνδιαφέροντα στοιχεία για τα μάτια που μπορεί να μη γνωρίζετε

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επιδιορθωθεί μια εκδορά στον κερατοειδή;... Περισσότερα »

Σπόροι Chia: Πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικάΣπόροι Chia: Πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά

Δείτε 7 λόγους για να τους περιλάβετε στη διατροφή σας.... Περισσότερα »

Ρομποτική Ορθοπαιδική ΧειρουργικήVideo - Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική

Ο Διευθυντής Β' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, Κωσνσταντίνος Δρετάκης, μας ενημερώνει για την ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική. Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube