HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT: GREECE-EUROPE .......http://www.endocrine-surgery.gr/parath…/parathyroid-surgery/

Υπερπαραθυρεοειδισμός Ελλάδος Ανοιχτή Σελίδα http://www.endocrine-surgery.gr/parath…/parathyroid-surgery/Χειρουργική αντιμετώπιση του πρωτοπαθούς...

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 20:37
HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION


Υπερπαραθυρεοειδισμός Ελλάδος Ανοιχτή Σελίδα

http://www.endocrine-surgery.gr/parath…/parathyroid-surgery/

Χειρουργική αντιμετώπιση του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού (μονήρες αδένωμα παραθυρεοειδούς, νόσος πολλαπλών αδένων) με διεγχειρητική μέτρηση παραθορμόνης.

Προκειμένου να επιτύχω όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στη χειρουργική του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού έχω εισαγάγει στη ρουτίνα των χειρουργείων μου για αδένωμα παραθυρεοειδούς αδένα τη διεγχειρητική μέτρηση παραθορμόνης με άριστα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα 10λεπτά μετά την αφαίρεση του αδενώματος του παραθυρεοειδούς αδένα λαμβάνεται περιφερικό αίμα προς προσδιορισμό παραθορμόνης ορού. Το αποτέλεσμα γίνεται γνωστό σε σύντομο χρόνο διεγχειρητικά και αποτελεί την επιβεβαίωση της βιοχημικής ίασης του ασθενούς.

Σε περίπτωση που η παραθορμόνη δεν κατέλθει στα επιθυμητά επίπεδα τότε είναι προφανές ότι υπάρχει και έτερος παθολογικός παραθυρεοειδής και κατά συνέπεια η επέμβαση συνεχίζεται ώστε να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί και ο παθολογικός αυτός ιστός.

Η μη χρησιμοποίηση της διεγχειρητικής μέτρησης παραθορμόνης αποτελεί συχνά αίτιο αποτυχημένης χειρουργικής αντιμετώπισης του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία των ασθενών με νέες απεικονιστικές ή και εργαστηριακές εξετάσεις εξετάσεις καθώς και η μεγάλη πιθανότητα για ανάγκη επανεπέμβασης με αυξημένους κινδύνους διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ