Αποδοχή της φθοράς

Ξεχνάνε εύκολα οι άνθρωποι και θεωρούν ότι η υγεία, που είναι το βασικό αγαθό, θα τους δίδεται για πάντα και πως ποτέ δεν θα υπάρξει φθορά. Και η...

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 10:58
tired

Ξεχνάνε εύκολα οι άνθρωποι και θεωρούν ότι η υγεία, που είναι το βασικό αγαθό, θα τους δίδεται για πάντα και πως ποτέ δεν θα υπάρξει φθορά. Και η ασθένεια και η φθορά είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους, όπως κοινός είναι και ο θάνατος που έλεγε κάποιος φιλόσοφος. Στην πορεία της ζωής συναντάμε ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων, διάφορα προβλήματα υγείας και ασθένειες που μας θυμίζουν πόσο φθαρτό είνια το ανθρωπινο ον. Το θέμα είναι πως δεν το συνειδητοποιούμε και προσπαθούμε να πιαστούμε ενίοτε από τα υλικά αγαθά. Και αυτά φθείρονται όμως και αντικαθιστώνται από καινούργια, έτσι όπως χάνεται ο ηλικιωμένος, παραχωρώντας τη θέση του στον νεώτερο.

Πρέπει όσο μπορούμε να σεβόμαστε το δώρο της ζωής, να είμαστε ικανοποιημένοι που ακόμη βλέπουμε το φως και να μην χωλοσκάμε με μικροπράγματα. Να διαβάζουμε πολύ και να αποκτούμε εμπειρίες. Για την δε ασθένεια, να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για να την αντιμετωπίσουμε. Ακόμη και αυτή κάτι σημαίνει στην ζωή μας, όσο και να μην θέλουμε να την αποδεχθούμε.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ