Ο αγώνας των ασθενών

Οι περισσότεροι ασθενείς όχι απλά το παλεύουν αλλά υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους, είτε αυτός είναι καρκίνος...

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 10:24
Τροποποίηση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 10:41

tired

Οι περισσότεροι ασθενείς όχι απλά το παλεύουν αλλά υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους, είτε αυτός είναι καρκίνος, είτε κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια, μηδέ φυσικά των σπάνιων παθήσεων εξαιρουμένων.

Στην Ελλάδα, ο ασθενής είναι αναγκασμένος να μάχεται συνεχώς το πρόβλημά του γιατί αφενός δεν υπάρχει υποστήριξη από το κράτος, και αφετέρου δεν υπάρχουν οι υποδομές για να μπορέσει να απευθυνθεί.

Είναι περίπου αβοήθητος και αυτό το γνωρίζει εξαρχής. Για όλους αυτούς τους λόγους βλέπουμε ασθενείς να υπομένουν την εξέλιξη του προβλήματός τους με τέτοια γενναιότητα, που πολλές φορές ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.

Στην Ελλάδα αν δεν έχει χρήματα, δεν έχεις αξιοπρεπή περίθαλψη. Αν δεν κουβαλάς μαζί σου το απαραίτητο φακελάκι, ουδείς σου δίνει σημασία. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με παλιά, εντούτοις δεν έχει μεταβληθεί ολοσχερώς.

Οι ασθενείς στην χώρα μας πρέπει να αντιπαλέψουν την ασθένειά τους αλλά και το ασθενικό κράτος.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ