Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Υπό ίδρυση η Ένωση Ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8297 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1187

Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2019
Τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2019

Ολοκληρώνονται απ ότι μαθαίνουμε οι διαδικασίες για την δημιουργία της πολλά προσδοκούμενης Ένωσης Ασθενών, η οποία αναμένεται να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα των συλλόγων ασθενών. Οι σύλλογοι που μέχρι στιγμής συμμετέχουν είναι αρκετοί αλλά στόχος είναι ολοένα και περισσότεροι να καταλάβουν την αξία της και να ενταχθούν στο δίκτυο.

Η Ένωση Ασθενών, κατά την άποψή μας, θα μπορέσει να επιλύσει πολλά θέματα που έχουν παγώσει, μιας και είναι θα πολύ καλύτερη και θα έχει μεγαλύτερο κύρος η δυναμική εκπροσώπηση των συλλόγων μέσω μιας Ένωσης όπου δεν θα κυριαρχεί η επίλυση του ”προβλήματός μου” αλλά η συλλογικότητα.

Μακάρι η προσπάθεια αυτή να προχωρήσει μέχρι το τέλος. Είναι σίγουρο ότι οι ασθενείς θα δουν καλύτερες μέρες.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 957

#1 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2019

Μακάρι να γίνει πράξη το όραμα πολλών ετών για την ίδρυση Ένωσης ασθενών. Όντως πολλά έχουν ήδη γίνει για την δημιουργία της και υπάρχει πολύ μέλλον ακόμη για να ενταχθούν ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι. Πάνω απ΄όλα όμως για να την εμπιστευθούν.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 97

#2 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2019

Θα είναι μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Μέχρι σήμερα έχουμε δει την δημιουργία συλλόγων ασθενών με συγκεκριμένα νοσήματα αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους συλλόγους επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα επιδόματα, την διεκδίκησή τους, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων και πολύ λιγότερο σε αυτό που συναντάμε σε άλλες χώρες το support.
Οι ενώσεις πάντα καλό κάνουν, αλλά η μανία του Έλληνα με τα επιδόματα είναι τέτοια που υποβιβάζει τη σημασία όλων των άλλων δράσεων. Η διεκδίκηση καλύτερης ζωής, ποιότητας, αλληλεπίδρασης και υποστήριξης, δεν είναι συχνά στην ατζέντα και όλα αυτά τα αναλαμβάνουν άλλοτε καλά κι άλλοτε αρνητικά, τα μέλη των οικογενειών των ασθενών.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 957

#3 Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2019

Αρχική δημοσίευση #2:
Θα είναι μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Μέχρι σήμερα έχουμε δει την δημιουργία συλλόγων ασθενών με συγκεκριμένα νοσήματα αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους συλλόγους επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα επιδόματα, την διεκδίκησή τους, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων και πολύ λιγότερ...

Οι σύλλογοι ασθενών μπορούν να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γινόταν. Ως προς την επιδοματική τρέλα των Ελλήνων ασθενών, θα συμφωνήσω απόλυτα. Αυτό όμως είναι μια γενικότερη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Νίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόριαΝίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια

Τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με τους ειδικούς να δίνουν συμβουλές για το πώς επιλέγουμε ... Περισσότερα »

Λειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοίΛειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί

Οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να εξειδικεύσουν αύριο τη διαδικασία επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων δομών.... Περισσότερα »

Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνίαΔημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνία

Οι τρεις λόγοι που φαίνεται πως καθαρίζουν τη στάση των ειδικών και τα επιστημονικά δεδομένα που δεν είναι "πολύ ισχυρά"...... Περισσότερα »

2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στους τρεις λόγους, για τους οποίους η επιτροπή εμπειγνωμόνων αναμένεται να αποφασίσει υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης