Προβολή

Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Υπό ίδρυση η Ένωση Ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 3905 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 998

Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2019
Τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2019

Ολοκληρώνονται απ ότι μαθαίνουμε οι διαδικασίες για την δημιουργία της πολλά προσδοκούμενης Ένωσης Ασθενών, η οποία αναμένεται να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα των συλλόγων ασθενών. Οι σύλλογοι που μέχρι στιγμής συμμετέχουν είναι αρκετοί αλλά στόχος είναι ολοένα και περισσότεροι να καταλάβουν την αξία της και να ενταχθούν στο δίκτυο.

Η Ένωση Ασθενών, κατά την άποψή μας, θα μπορέσει να επιλύσει πολλά θέματα που έχουν παγώσει, μιας και είναι θα πολύ καλύτερη και θα έχει μεγαλύτερο κύρος η δυναμική εκπροσώπηση των συλλόγων μέσω μιας Ένωσης όπου δεν θα κυριαρχεί η επίλυση του ”προβλήματός μου” αλλά η συλλογικότητα.

Μακάρι η προσπάθεια αυτή να προχωρήσει μέχρι το τέλος. Είναι σίγουρο ότι οι ασθενείς θα δουν καλύτερες μέρες.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 799

#1 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2019

Μακάρι να γίνει πράξη το όραμα πολλών ετών για την ίδρυση Ένωσης ασθενών. Όντως πολλά έχουν ήδη γίνει για την δημιουργία της και υπάρχει πολύ μέλλον ακόμη για να ενταχθούν ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι. Πάνω απ΄όλα όμως για να την εμπιστευθούν.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 94

#2 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2019

Θα είναι μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Μέχρι σήμερα έχουμε δει την δημιουργία συλλόγων ασθενών με συγκεκριμένα νοσήματα αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους συλλόγους επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα επιδόματα, την διεκδίκησή τους, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων και πολύ λιγότερο σε αυτό που συναντάμε σε άλλες χώρες το support.
Οι ενώσεις πάντα καλό κάνουν, αλλά η μανία του Έλληνα με τα επιδόματα είναι τέτοια που υποβιβάζει τη σημασία όλων των άλλων δράσεων. Η διεκδίκηση καλύτερης ζωής, ποιότητας, αλληλεπίδρασης και υποστήριξης, δεν είναι συχνά στην ατζέντα και όλα αυτά τα αναλαμβάνουν άλλοτε καλά κι άλλοτε αρνητικά, τα μέλη των οικογενειών των ασθενών.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 799

#3 Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2019

Αρχική δημοσίευση #2:
Θα είναι μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Μέχρι σήμερα έχουμε δει την δημιουργία συλλόγων ασθενών με συγκεκριμένα νοσήματα αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους συλλόγους επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα επιδόματα, την διεκδίκησή τους, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων και πολύ λιγότερ...

Οι σύλλογοι ασθενών μπορούν να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γινόταν. Ως προς την επιδοματική τρέλα των Ελλήνων ασθενών, θα συμφωνήσω απόλυτα. Αυτό όμως είναι μια γενικότερη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι είναι o προληπτικός έλεγχος του προστάτη και ποια η αξία του PSAΤι είναι o προληπτικός έλεγχος του προστάτη και ποια η αξία του PSA

Το ειδικό προστατικό αντιγόνο είναι μια εργαστηριακή εξέταση αίματος η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από τη δεκαετία του ’80 και αποτελεί τον ακρογωνιαίο ... Περισσότερα »

Tips για να φροντίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτιαTips για να φροντίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια

Αν έχετε μαύρους κύκλους, λεπτές γραμμές ή πρήξιμο γύρω και κάτω από τα μάτια δείτε συσβουλές που θα αναδείξουν το βλέμμα σας.... Περισσότερα »

Τα οφέλη της αγκινάραςΤα οφέλη της αγκινάρας

Οι αγκινάρες κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων σε αντιοξειδωτικά λαχανικά.... Περισσότερα »

Πώς θα απαλλαγώ από τα μαύρα στίγματαΠώς θα απαλλαγώ από τα μαύρα στίγματα

Δείτε μερικές θεραπείες στο σπίτι που μπορούν να κάνουν θαύματα.... Περισσότερα »

Νεότερες εξελίξεις στον γυναικολογικό καρκίνοVideo - Νεότερες εξελίξεις στον γυναικολογικό καρκίνο

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί με την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου με PAP τεστ και HPV DNA τεστ, ενώ ο εμβολιασμός έναντι του HPV είναι ασφαλής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης