Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Ασθενείς - επαίτες και αδιαφορία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4349 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2019
Τροποποίηση: 28 Ιανουαρίου 2019

Η αδιαφορία απέναντι στα άτομα εθισμένα σε ουσίες αλλά και τους κάθε είδους επαίτες - ασθενείς στα ΜΜΜ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την στιγμή μάλιστα που πολλά από αυτά τα άτομα χρειάζονται επείγουσα βοήθεια και άμεση περίθαλψη.

Η καχυποψία ότι η επαιτεία κρύβει απατεωνιά και ότι το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, προκαλεί το χαρακτηριστικό γύρισμα της πλάτης και την αδιαφορία, που στην κυριολεξία δημιουργεί μια απόσταση στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν όλα διαφορετικά.

Το πρόβλημα δε ξεκινά από το ότι δεν υπάρχουν καν τα περιθώρια σκέψης για να σπεύσει κανείς σε βοήθεια, καθώς η επικρατούσα λογική σχετίζεται με το ότι όλοι λένε ψέμματα. Αυτό όμως προκαλεί ταυτόχρονα και μία αποστροφή για τους κάθε είδους επαίτες, πολλοί από τους οποίους είναι και ασθενείς.

Πριν από κάποιο καιρό βρέθηκα στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση με τους ανασφάλιστους, τους επαίτες, τους άνεργους και τους άστεγους. Η οργάνωση βέβαια καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει την κατάσταση. Δεν φτάνει όμως. Το επίσημο κράτος απουσιάζει πανηγυρικά.

Μόνο η θλίψη μένει και η απορία πως από την αλληλεγγύη μεσούσης της κρίσης, φτάσαμε στην απόλυτη αδιαφορία. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που είναι ταυτόχρονα και ασθενείς.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 916

#1 Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2019

Όντως πρόκειται για φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως και δεν ευαισθητοποιείται κανείς για αυτή την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά στον ηλεκτρικό όπου η εικόνα είναι τραγική. Το πιο λυπηρό βέβαια είναι που βλέπεις ασθενείς να εκλιπαρούν για μερικά λεπτά, άνθρωποι που σίγουρα υποφέρουν αλλά έχουν μάθει να ζουν έτσι γιατί δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 855

#2 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2019

Καλημέρα σε όλους και όλες

Σωστά επισημαίνεται ότι το θέμα δεν είνια να είμαστε πάντα καχύποπτοι αλλά να κάνουμε το κάθε τι για να βοηθήσουμε τα άτομα αυτά, που από ένα σημείο και μετά υιοθετούν παρόμοιες πρακτικές γιατί δεν έχουν που αλλού να στραφούν.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#3 Δημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2019

Υπάρχουν ίσως πολλές ενστάσεις για το κατά πόσο τα άτομα αυτά λένε την αλήθεια. Δεν παύει όμως να παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπισθεί.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#4 Δημοσίευση: 1 Φεβρουαρίου 2019

Όση δυσφορία και οργή να μας προκαλεί η παρουσία επαιτών στα ΜΜΜ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς έχουν πραγματικά πρόβλημα.  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πόνος στους μυς: Τι είναι το ΚΕΜΑ και τι μπορείτε να κάνετεΠόνος στους μυς: Τι είναι το ΚΕΜΑ και τι μπορείτε να κάνετε

Συνήθως αρχίζει μια ή δυο ημέρες μετά από αυτήν και όχι την ώρα που κάποιος ασκείται.... Περισσότερα »

Πονοκέφαλος οργασμού: Πρόληψη και θεραπείαΠονοκέφαλος οργασμού: Πρόληψη και θεραπεία

Οι πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια του σεξ μπορούν μερικές φορές να σηματοδοτήσουν μια πιο σοβαρή κατάσταση.... Περισσότερα »

Πώς θα έχει το παιδί σας υγιή εγκέφαλοΠώς θα έχει το παιδί σας υγιή εγκέφαλο

Πέντε συμβουλές διατροφής για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου στην παιδική ηλικία:... Περισσότερα »

Σοκαρισμένη η σημερινή γενιά όσον αφορά τη φροντίδα των γονέωνΣοκαρισμένη η σημερινή γενιά όσον αφορά τη φροντίδα των γονέων

Σε έρευνα φάνηκε ότι άντρες και γυναίκες εξεπλάγησαν όταν οι γερασμένοι γονείς τους ξαφνικά τους χρειάστηκαν.... Περισσότερα »

Ρομποτική Χειρουργική στην ΟυρολογίαVideo - Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Ο Σταύρος Τυριτζής, Ουρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για τη Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία. Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική με ακρίβεια χιλιοστού, η οποία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης