Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Ασθενείς - επαίτες και αδιαφορία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5724 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1166

Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2019
Τροποποίηση: 28 Ιανουαρίου 2019

Η αδιαφορία απέναντι στα άτομα εθισμένα σε ουσίες αλλά και τους κάθε είδους επαίτες - ασθενείς στα ΜΜΜ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την στιγμή μάλιστα που πολλά από αυτά τα άτομα χρειάζονται επείγουσα βοήθεια και άμεση περίθαλψη.

Η καχυποψία ότι η επαιτεία κρύβει απατεωνιά και ότι το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, προκαλεί το χαρακτηριστικό γύρισμα της πλάτης και την αδιαφορία, που στην κυριολεξία δημιουργεί μια απόσταση στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν όλα διαφορετικά.

Το πρόβλημα δε ξεκινά από το ότι δεν υπάρχουν καν τα περιθώρια σκέψης για να σπεύσει κανείς σε βοήθεια, καθώς η επικρατούσα λογική σχετίζεται με το ότι όλοι λένε ψέμματα. Αυτό όμως προκαλεί ταυτόχρονα και μία αποστροφή για τους κάθε είδους επαίτες, πολλοί από τους οποίους είναι και ασθενείς.

Πριν από κάποιο καιρό βρέθηκα στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση με τους ανασφάλιστους, τους επαίτες, τους άνεργους και τους άστεγους. Η οργάνωση βέβαια καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει την κατάσταση. Δεν φτάνει όμως. Το επίσημο κράτος απουσιάζει πανηγυρικά.

Μόνο η θλίψη μένει και η απορία πως από την αλληλεγγύη μεσούσης της κρίσης, φτάσαμε στην απόλυτη αδιαφορία. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που είναι ταυτόχρονα και ασθενείς.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 911

#1 Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2019

Όντως πρόκειται για φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως και δεν ευαισθητοποιείται κανείς για αυτή την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά στον ηλεκτρικό όπου η εικόνα είναι τραγική. Το πιο λυπηρό βέβαια είναι που βλέπεις ασθενείς να εκλιπαρούν για μερικά λεπτά, άνθρωποι που σίγουρα υποφέρουν αλλά έχουν μάθει να ζουν έτσι γιατί δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 835

#2 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2019

Καλημέρα σε όλους και όλες

Σωστά επισημαίνεται ότι το θέμα δεν είνια να είμαστε πάντα καχύποπτοι αλλά να κάνουμε το κάθε τι για να βοηθήσουμε τα άτομα αυτά, που από ένα σημείο και μετά υιοθετούν παρόμοιες πρακτικές γιατί δεν έχουν που αλλού να στραφούν.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1166

#3 Δημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2019

Υπάρχουν ίσως πολλές ενστάσεις για το κατά πόσο τα άτομα αυτά λένε την αλήθεια. Δεν παύει όμως να παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπισθεί.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 282

#4 Δημοσίευση: 1 Φεβρουαρίου 2019

Όση δυσφορία και οργή να μας προκαλεί η παρουσία επαιτών στα ΜΜΜ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς έχουν πραγματικά πρόβλημα.  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Φρούτα που πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνηΦρούτα που πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν ορισμένοι καρποί που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της κύησης.... Περισσότερα »

Οι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική ήπατος και χοληφόρωνΟι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική ήπατος και χοληφόρων

Σε χειρουργικό επίπεδο, δύο επιστημονικές εξελίξεις έχουν αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του ήπατος:... Περισσότερα »

 Όσα θέλετε να ξέρετε για τις βιταμίνες σε μορφή τσίχλας Όσα θέλετε να ξέρετε για τις βιταμίνες σε μορφή τσίχλας

Οι βιταμίνες σε μορφή τσίχλας έχουν μια ευχάριστη γεύση και είναι εύκολο να ληφθούν.... Περισσότερα »

Πώς επηρεάζει τον ύπνο ο κιρκαδιανός ρυθμόςΠώς επηρεάζει τον ύπνο ο κιρκαδιανός ρυθμός

Όταν το εσωτερικό ρολόι δεν έχει ευθυγραμμιστεί με το περιβάλλον ή τις κοινωνικές μας ευθύνες, μπορούν να εμφανιστούν κιρκαδιανές διαταραχές.... Περισσότερα »

Σημαντικά συμπεράσματα από το 5ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο ΓαστρεντερολογίαςVideo - Σημαντικά συμπεράσματα από το 5ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας

Το 5ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που διεξήχθη στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Πλέον των 40 Καθηγητών από 16 χώρες και τέσσερεις Ηπείρους μετέφεραν την γνώση τους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης