Βία κατά γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία

Συνεχίζονται τα βίαια περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της Αττικής και της Περιφέρειας. Συγγενείς ασθενών αλλά και οι ίδιοι οι...

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019, 11:37
fzai

Συνεχίζονται τα βίαια περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της Αττικής και της Περιφέρειας. Συγγενείς ασθενών αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς επιτίθενται αρκετές φορές είτε φραστικά είτε σωματικά σε γιατρούς και νοσηλευτές λόγω της κατά της γνώμη τους μεροληπτικής συμπεριφοράς αλλά και της ανεπάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι επιθέσεις αυτές στιγματίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας και αναδεικνύουν τις σοβαρές παθογένειες.

Είναι όλα βέβαια θέμα Παιδείας και εκπαίδευσης των ανθρώπων και αν μη τι άλλο αφορά το επίπεδο του κόσμου. Βέβαια, θα πει κανείς, στην απελπισία του ο ασθενής ή ο/η συνοδός του μπορεί να κάνει οτιδήποτε, όμως δεν θα συμφωνήσω. Σίγουρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού ή την περιστασιακή άσχημη και άκομψη συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς από το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.

Όμως σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η βία. Κάποτε σε αυτή την χώρα θα πρέπει να πάψουμε να λύνουμε τις διαφορές μας με τον εκνευρισμό και τους τσακωμούς. Κάποτε θα πρέπει να γίνουμε πραγματικά ευρωπαίοι, άσχετα αν το δημόσιο σύστημα Υγείας μπάζει από παντού.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ