Υγεία για όλους? Ανασφάλιστοι και πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα και να ανοίξω μια συζήτηση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα από την στιγμή...

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 11:22
fzai

Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα και να ανοίξω μια συζήτηση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα από την στιγμή που και χιλιάδες άνεργοι υπάρχουν και πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη μακριά από την βαρβαρότητα των πολέμων, πολλοί άστεγοι αλλά και χιλιάδες άλλοι πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά.

Ποια πρόνοια λαμβάνεται για όλους αυτούς ττους ανθρώπους? Από την κυβέρνηση αναφέρεται πως κανένας ανασφάλιστος δεν παραμένει πλέον χωρίς περίθαλψη. Η κατάσταση όμως στα δημόσια νοσοκομεία - γιατί για τα ιδιωτικά ούτε λόγος - πάει από το κακό στο χειρότερο αφού ακόμη και οι ασφαλισμένοι είναι έρμαια των θλιβερών συνθηκών που επικρατούν σε αυτά, με τα δεκάδες ράντζα, τις μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού ακόμη και για κρίσιμες επεμβάσεις, αλλά και την μεγάλη ταλαιπωρία για ένα κρεββάτι νοσηλείας.

Οι ανασφάλιστοι αντιμετωπίζουν τον γολγοθά ενός νοσηρού συστήματος Υγείας που όχι απλά δεν προνοεί για αυτούς αλλά τους περιθωριοποιεί. Κάθε άλλη κουβέντα περί πρόνοιας και ενδιαφέροντος για την τύχη τους μοιραία πέφτει στο κενό.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ