Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Κάλεσμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) προς τους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές της χώρας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6915 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1229

Δημοσίευση: 16 Μαΐου 2019

Αφορά: Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Σπάνιοι Καρκίνοι, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος

Μόλις δέκα μέρες έχουν απομείνει μέχρι τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 26ηςΜαΐου και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου απευθύνει ηχηρό κάλεσμα προς όλους τους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές της χώρας μας, να δεσμευθούν δημόσια ότι θα αναλάβουν δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου, υιοθετώντας το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των Ευρωπαίων Ασθενών (ECPC-European Cancer Patient Coalition), ενημερωμένο και με τα αιτήματα των Ελλήνων ασθενών με καρκίνο σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου και το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών.

Το Μανιφέστο των Ευρωπαίων Ασθενών με Καρκίνο, έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της ΕCPC, (448 Οργανώσεις από όλες τις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να το επικοινωνήσουν στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές όλων των χωρών μελών της ΕΕ),καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλους επισήμους Ευρωπαϊκούς φορείς πολιτικής για την υγεία. Η ΕΛΛΟΚ, ενεργό τακτικό μέλος της ECPC και το δευτεροβάθμιο Όργανο των Συλλόγων Ασθενών με Καρκίνο στη χώρα μας, προσυπογράφει το Μανιφέστο, αναδεικνύει τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ασθενείς με καρκίνο, τους επιβιώσαντες και τις οικογένειές τους, και απευθυνόμενη στους υποψήφιους Έλληνες Ευρωβουλευτές, τους καλεί να πράξουν το ίδιο και να δείξουν έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών.

Μέσα από το κείμενο αυτό και στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας με την οποία ζητείται η ψήφος των πολιτών, οι εκπρόσωποι των ασθενών με καρκίνο απευθύνουν επίσημο κάλεσμα δημόσιας δέσμευσης προς όλους τους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές, με το οποίο τους ζητούν να δεσμευθούν ότι θα εργασθούν για την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των κατάλληλων πολιτικών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στην Ευρώπη και ότι θα υποστηρίξουν τις θέσεις των Ογκολογικών Ασθενών, αναπτύσσοντας σχέσεις συνεργασίας και συμπόρευσης μαζί τους, αποδεχόμενοι το Μανιφέστο της ECPC για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των Ευρωπαίων Ασθενών με Καρκίνο, η ΕΛΛΟΚ καλεί «τους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές συλλογικά, αλλά και καθένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να στηρίξουν την αποστολή μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των ανισοτήτων στη περίθαλψη και φροντίδα του καρκίνου στη χώρα μας και την Ευρώπη, γεφυρώνοντας τα όποια κενά με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, προωθώντας διεθνείς συνεργασίες αμφίδρομης δυναμικής, προκειμένου αφενός να υιοθετηθούν οι καλές πρακτικές από τη χώρα μας και αφετέρου να γίνουν γνωστές και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των Ελλήνων ασθενών με καρκίνο, των οικογενειών και των φροντιστών τους, καθώς πιστεύουμε ότι όλοι οι ασθενείς με καρκίνο, πρέπει να έχουν έγκαιρη και οικονομικά προσιτή πρόσβαση στη καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.»

Τα κεντρικά θέματα στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά στο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, είναι :

-Η δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον «Ευρωπαϊκό Οδηγό για τη Βελτίωση της Ποιότητας του Ολοκληρωμένου Ελέγχου του Καρκίνου» της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου -CanCon

-Η Σύσταση και Λειτουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών

-Η μείωση των ανισοτήτων για ταχεία, ασφαλή και οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινοθεραπείες και φάρμακα.

-Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της καινοτομίας στην έρευνα για τον καρκίνο και τις θεραπείες

-Η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι ασθενείς με καρκίνο λαμβάνουν την καταλληλότερη ογκολογική περίθαλψη, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους

-Η προώθηση προγραμμάτων επιβίωσης από τον καρκίνο ως ουσιαστικού μέρους της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και της επίσημης στήριξης του ρόλου των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

Συνημμένο αρχείο

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1402

#1 Δημοσίευση: 16 Μαΐου 2019

Κάποτε θα έπρεπε να γίνει και αυτό. Γιατί πολλές ζωές χάθηκαν από τον καρκίνο και πολλές άλλες που αναμένεται να χαθούν. Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, θα πρέπει να μεριμνήσουν και να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα με την καταπολέμηση της εν λόγω σοβαρής ασθένειας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί γυαλιών;Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί γυαλιών;

Πειραματικές σταγόνες δεν αντιμετωπίζουν την αιτία της πρεσβυωπίας αλλά βοηθούν στα συμπτώματα.... Περισσότερα »

2.353 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 23 ακόμη θάνατοι2.353 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 23 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1.159 εντοπίζονται στην Αττική, 304 στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα. ... Περισσότερα »

Μωρό του ουράνιου τόξου: Ευλογία με αρκετό στρεςΜωρό του ουράνιου τόξου: Ευλογία με αρκετό στρες

Μετά από μια αποβολή ή τον χαμό ενός μωρού στον τοκετό, η εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές γυναίκες.... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube