Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η ζωή δεν σου χαρίζεται για πάντα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5560 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2019

Αυτό που αξίζει στην ζωή - και θα το τονίσω για πολλοστή φορά - είναι να έχει κανείς πρωτίστως την υγεία του και όλα τα υπόλοιπα να τα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, με δεδομένο ότι την σημερινή εποχή της ταχύτητας όπου όλα ξεχνιούνται ή μπαίνουν στην γωνία, οι άνθρωποι δεν λένε να εννοήσουν ότι ζουν για απειροελάχιστο χρονικό διάστημα.

Δεν εννοώ με αυτό ότι πρέπει να μην λαμβάνονται υπόψιν τα προβλήματα του άλλου - τουναντίον θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Το κυνήγι του χρήματος και της δόξας όμως είναι ατυχής επικρατούσα συνθήκη ζωής μιας και αυτό που μετρά περισσότερο είναι να τα έχει καλά κανείς με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Η υγεία όμως είναι πολύτιμο αγαθό και θα πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν την έχει κανείς, να μην πάψει να ζει ελπίζοντας πάντα σε κάτι καλύτερο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 855

#1 Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2019

Καλημέρα

Όντως η ζωή είναι πολύ σύντομη και αυτοί που έχουν ασθενήσει, το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό που μένει στο τέλος μιας ακόμη κουραστικής μέρας είναι η επιθυμία να αλλάξουν κάποτε τα δεδομένα και οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους. Οι δε επαίοντες που ρητορούν περί αδυνάτου στις ανθρώπινες σχέσεις καλό θα είναι να αγνοηθούν για μια ακόμη φορά.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#2 Δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2019

Πολλές φορές αναλογιζόμαστε για τα λάθη που κάναμε στην ζωή, με δεδομένο ότι τα χρόνια περνούν και τίποτε δεν μας περιμένει. Άλλοτε σκεπτόμαστε τις βλάβες στην υγεία μας από το υπερβολικό άγχος και τις αγωνίες. Η ανάγκη, τότε, για αλλαγή στάσης γίνεται επιτακτική. Ή τώρα ή ποτέ λέμε στον εαυτό μας και ξεκινάμε για καινούργιες Πολιτείες.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 855

#3 Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2019

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα στη ζωή από το να ξυπνάς μια μέρα και να αγκαλιάζεις πράγματα που πριν δεν έδινες την παραμικρή σημασία. Ένα βιβλίο, μια εικόνα, ένα πρόσωπο, πάντα κάτι που αισθάνεσαι πως μόλις τώρα τα γνωρίζεις, λες και δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε. Το ίδιο γίνεται και με τον παραμερισμό του παλιού μας εαυτού που μας οδηγούσε πάντα στα ίδια αδιέξοδα. Χρειάστηκε χρόνια για να το καταλάβεις, να το συνειδητοποιήσεις. Οι ίδιες τακτικές, τα ίδια αποτελέσματα, τα ίδια πρόσωπα, η ίδια κατάληξη, η ίδια ζωή. Όχι, γύρω σου υπάρχουν πράγματα ενδιαφέροντα αρκεί να θελήσεις να τα δεις. Υπάρχουν εκπλήξεις στην ζωή. Αρκεί να πιστέψεις πως μπορείς να τις βιώσεις.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#4 Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2019

Ο αυτοπροσδιορισμός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ο ρόλος που επιτελείς στην ζωή, η ευχαρίστησή σου με αυτόν, η συμφωνία με τον εαυτό σου. Κατά τα άλλα, και ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και η ασθένεια καραδοκεί εκεί που θεωρείς πως έχεις αποτύχει, φορτώνοντας τον εαυτό σου με πολλές στενοχώριες.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 81

#5 Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2019

Στην ζωή αυτή η ευχαρίστηση μεγαλώνει όταν κάνεις πράγματα που επιθυμείς. Το να επιθυμήσεις είναι το πρόβλημα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 916

#6 Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2019

Αν χαριζόταν η ζωή χωρίς κόπο, μάλλον θα ήταν ανιαρή. Μέσα στα αρνητικά της αγωνιώδους προσπάθειας μπορεί κανείς να ξεχωρίσει και την σημασία του αγώνα επιβίωσης.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ξεδιψάστε υγιεινά και… απολαυστικάΞεδιψάστε υγιεινά και… απολαυστικά

Εκτός από το νερό υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να ξεδιψάσουμε, και μάλιστα ενισχύοντας την υγεία μας με πολύτιμες βιταμίνες.... Περισσότερα »

Τα συναισθήματα του ταξιδιώτη που αποσυνδέεται από την τεχνολογίαΤα συναισθήματα του ταξιδιώτη που αποσυνδέεται από την τεχνολογία

Ερευνα εξέτασε πώς η ενασχόληση με τον μη ψηφιακό τουρισμό επηρέαζε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες.... Περισσότερα »

Πώς να χαλαρώσετε στο σπίτι αν δεν πάτε διακοπέςΠώς να χαλαρώσετε στο σπίτι αν δεν πάτε διακοπές

Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.... Περισσότερα »

‘Έλκος στομάχου και διατροφή‘Έλκος στομάχου και διατροφή

Αν και τα τρόφιμα δεν προκαλούν ή θεραπεύουν το έλκος, μπορούν είτε να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα είτε χειρότερα.... Περισσότερα »

Ρομποτική Χειρουργική στην ΟυρολογίαVideo - Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Ο Σταύρος Τυριτζής, Ουρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για τη Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία. Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική με ακρίβεια χιλιοστού, η οποία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης