Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η ζωή δεν σου χαρίζεται για πάντα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 15498 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1360

Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2019

Αυτό που αξίζει στην ζωή - και θα το τονίσω για πολλοστή φορά - είναι να έχει κανείς πρωτίστως την υγεία του και όλα τα υπόλοιπα να τα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, με δεδομένο ότι την σημερινή εποχή της ταχύτητας όπου όλα ξεχνιούνται ή μπαίνουν στην γωνία, οι άνθρωποι δεν λένε να εννοήσουν ότι ζουν για απειροελάχιστο χρονικό διάστημα.

Δεν εννοώ με αυτό ότι πρέπει να μην λαμβάνονται υπόψιν τα προβλήματα του άλλου - τουναντίον θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Το κυνήγι του χρήματος και της δόξας όμως είναι ατυχής επικρατούσα συνθήκη ζωής μιας και αυτό που μετρά περισσότερο είναι να τα έχει καλά κανείς με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Η υγεία όμως είναι πολύτιμο αγαθό και θα πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν την έχει κανείς, να μην πάψει να ζει ελπίζοντας πάντα σε κάτι καλύτερο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 964

#1 Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2019

Καλημέρα

Όντως η ζωή είναι πολύ σύντομη και αυτοί που έχουν ασθενήσει, το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό που μένει στο τέλος μιας ακόμη κουραστικής μέρας είναι η επιθυμία να αλλάξουν κάποτε τα δεδομένα και οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους. Οι δε επαίοντες που ρητορούν περί αδυνάτου στις ανθρώπινες σχέσεις καλό θα είναι να αγνοηθούν για μια ακόμη φορά.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1360

#2 Δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2019

Πολλές φορές αναλογιζόμαστε για τα λάθη που κάναμε στην ζωή, με δεδομένο ότι τα χρόνια περνούν και τίποτε δεν μας περιμένει. Άλλοτε σκεπτόμαστε τις βλάβες στην υγεία μας από το υπερβολικό άγχος και τις αγωνίες. Η ανάγκη, τότε, για αλλαγή στάσης γίνεται επιτακτική. Ή τώρα ή ποτέ λέμε στον εαυτό μας και ξεκινάμε για καινούργιες Πολιτείες.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 964

#3 Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2019

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα στη ζωή από το να ξυπνάς μια μέρα και να αγκαλιάζεις πράγματα που πριν δεν έδινες την παραμικρή σημασία. Ένα βιβλίο, μια εικόνα, ένα πρόσωπο, πάντα κάτι που αισθάνεσαι πως μόλις τώρα τα γνωρίζεις, λες και δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε. Το ίδιο γίνεται και με τον παραμερισμό του παλιού μας εαυτού που μας οδηγούσε πάντα στα ίδια αδιέξοδα. Χρειάστηκε χρόνια για να το καταλάβεις, να το συνειδητοποιήσεις. Οι ίδιες τακτικές, τα ίδια αποτελέσματα, τα ίδια πρόσωπα, η ίδια κατάληξη, η ίδια ζωή. Όχι, γύρω σου υπάρχουν πράγματα ενδιαφέροντα αρκεί να θελήσεις να τα δεις. Υπάρχουν εκπλήξεις στην ζωή. Αρκεί να πιστέψεις πως μπορείς να τις βιώσεις.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1360

#4 Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2019

Ο αυτοπροσδιορισμός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ο ρόλος που επιτελείς στην ζωή, η ευχαρίστησή σου με αυτόν, η συμφωνία με τον εαυτό σου. Κατά τα άλλα, και ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και η ασθένεια καραδοκεί εκεί που θεωρείς πως έχεις αποτύχει, φορτώνοντας τον εαυτό σου με πολλές στενοχώριες.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 106

#5 Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2019

Στην ζωή αυτή η ευχαρίστηση μεγαλώνει όταν κάνεις πράγματα που επιθυμείς. Το να επιθυμήσεις είναι το πρόβλημα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1015

#6 Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2019

Αν χαριζόταν η ζωή χωρίς κόπο, μάλλον θα ήταν ανιαρή. Μέσα στα αρνητικά της αγωνιώδους προσπάθειας μπορεί κανείς να ξεχωρίσει και την σημασία του αγώνα επιβίωσης.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Προς υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρουςΠρος υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Τι συζητείται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τι αναμένεται να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.... Περισσότερα »

Προστατευτικό για την καρδιά το ζεστό αφρόλουτροΠροστατευτικό για την καρδιά το ζεστό αφρόλουτρο

Τι έδειξε μελέτη που διενεργήθηκε σε 30.000 μεσήλικες άνδρες στην Ιαπωνία.... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 58 νέα κρούσματα, τα 34 εισαγόμεναΚορωνοϊός: 58 νέα κρούσματα, τα 34 εισαγόμενα

Τα άλλα 8 είναι από την Αττική, 7 από τη Θεσσαλονίκη, 3 από τη Λέσβο, 2 από την Ξάνθη, 1 από την Ημαθία, 1 από την Κοζάνη, 1 από την Άρτα και 1 από τη ... Περισσότερα »

Γλυπτική ρινοπλαστική: Τι είναι και πως επιτυγχάνεταιΓλυπτική ρινοπλαστική: Τι είναι και πως επιτυγχάνεται

Πως γίνεται η επέμβαση για καλύτερα αποτελέσματα.... Περισσότερα »

H Συμβολή του Ελληνικού Φαρμάκου στην υγεία, την οικονομία και την απασχόλησηVideo - H Συμβολή του Ελληνικού Φαρμάκου στην υγεία, την οικονομία και την απασχόληση

Ένα δίλεπτο infographic video παρουσιάζει τα στοιχεία που καθιστούν το Ελληνικό Φάρμακο ως τον αδιαμφισβήτητο μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας. Δείτε το infographic video για τη συμβολή του Ελληνικού Φαρμάκου ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube