Πραγματικότητα πλέον η Ένωση Ασθενών!

Μετά από πολλές συζητήσεις, ζυμώσεις και ανταλλαγές απόψεων ιδρύθηκε και επίσημα η Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Πρόκειται για μια προσπάθεια χρόνων που...

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019, 11:15
Τροποποίηση: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019, 11:16

Διαχειριστής

Μετά από πολλές συζητήσεις, ζυμώσεις και ανταλλαγές απόψεων ιδρύθηκε και επίσημα η Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Πρόκειται για μια προσπάθεια χρόνων που απέδωσε καρπούς, δίνοντας άλλη πνοή στους συλλόγους ασθενών, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπούνται στις συναντήσεις με τους Φορείς Υγείας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και με άλλους θεσμικούς Οργανισμούς.

Η ίδρυση της Ένωσης Ασθενών ανακοινώθηκε και επίσημα στο περιθώριο του 18ου Ετήσιου Συνεδρίου του HealthWorld 2019.

Η ’Ενωση Ασθενών αναμένεται να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό της επικοινωνίας των συλλόγων ασθενών και την εκπροσώπησή τους σε θέματα που τους απασχολούν. και να δυναμώσει την φωνή των ίδιων των ασθενών. Η όλη προσπάθεια γίνεται από 30 συλλόγους και Ομοσπονδίες, ενώ αναμένονται και άλλοι σύλλογοι να πλαισιώσουν την Ένωση.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται και η πρώτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης.

Το Βήμα του Ασθενή θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις γύρω από αυτή την πολύ σοβαρή προσπάθεια και θα παρουσιάσει τις ερχόμενες μέρες σε εκτενές ρεπορτάζ μερικούς από τους συντελεστές της Ένωσης Ασθενών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ