Η τύχη του συστήματος υγείας και ο ασθενής

Καλημέρα σε όλους και όλες!Συχνά προβληματίζομαι για την τύχη της υγείας στην χώρα μας και εννοώ με αυτό το σύστημα υγείας που επί τόσα χρόνια δεν...

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 11:33
fzai

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Συχνά προβληματίζομαι για την τύχη της υγείας στην χώρα μας και εννοώ με αυτό το σύστημα υγείας που επί τόσα χρόνια δεν αλλάζει και που μόνο μερικές τροποποιήσεις υφίσταται. Ως ασθενής - αλλά ευτυχώς επί πολλά χρόνια υγιής σε σταθερή κατάσταση - ανησυχώ διότι τα χρόνια περνούν και μαζί με αυτά η υγεία φθείρεται, οπότε μοιραία θα βρεθώ κάποια στιγμή στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Σκέπτομαι λοιπόν τι θα μπορούσα να κάνω ως ασθενής για να προφυλάξω τον εαυτό μου από οδυνηρές περιπέτειες στα δημόσια τουλάχιστον νοσοκομεία. Εκεί, οι συνθήκες που επικρατούν δεν είναι και οι καλύτερες, όμως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι γιατροί που δεν τους βρίσκεις στα ιδιωτικά. Από την άλλη, διατηρώ ιδιωτική ασφάλεια που την πληρώνω αδρά μόνο για την πιθανότητα επανεμφάνισης του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα παλαιότερα. Οπότε μάλλον προς το ιδιωτικό νοσοκομείο θα στραφώ.

Το πρόβλημά μου πάντως δεν είναι τόσο το περιβάλλον του νοσοκομείου αλλά η καταλληλότητα των γιατρών. Κάποτε, σκέφτομαι, θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα υγείας εκ βαθέων για να μπορεί κανείς να δείχνει την δέουσα εμπιστοσύνη. Κάποτε θα πρέπει οι ασθενείς να δείχνουν εμπιστοσύνη στους θεράποντες ιατρούς αλλά πάνω απ΄όλα στο ίδιο το σύστημα υγείας που νοσεί επί πολλές δεκαετίες. Η ανασφάλειά μου έγκειται και στα χρήματα που θα πρέπει να έχει κανείς στην άκρη για παν ενδεχόμενο αλλά και στην εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δείξει στους θεράποντες ιατρούς είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Κάποτε πρέπει να λυθούν αυτά τα πράγματα όσο και αν φαίνονται βουνό.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ