Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η τύχη του συστήματος υγείας και ο ασθενής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7078 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 915

Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2019

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Συχνά προβληματίζομαι για την τύχη της υγείας στην χώρα μας και εννοώ με αυτό το σύστημα υγείας που επί τόσα χρόνια δεν αλλάζει και που μόνο μερικές τροποποιήσεις υφίσταται. Ως ασθενής - αλλά ευτυχώς επί πολλά χρόνια υγιής σε σταθερή κατάσταση - ανησυχώ διότι τα χρόνια περνούν και μαζί με αυτά η υγεία φθείρεται, οπότε μοιραία θα βρεθώ κάποια στιγμή στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Σκέπτομαι λοιπόν τι θα μπορούσα να κάνω ως ασθενής για να προφυλάξω τον εαυτό μου από οδυνηρές περιπέτειες στα δημόσια τουλάχιστον νοσοκομεία. Εκεί, οι συνθήκες που επικρατούν δεν είναι και οι καλύτερες, όμως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι γιατροί που δεν τους βρίσκεις στα ιδιωτικά. Από την άλλη, διατηρώ ιδιωτική ασφάλεια που την πληρώνω αδρά μόνο για την πιθανότητα επανεμφάνισης του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα παλαιότερα. Οπότε μάλλον προς το ιδιωτικό νοσοκομείο θα στραφώ.

Το πρόβλημά μου πάντως δεν είναι τόσο το περιβάλλον του νοσοκομείου αλλά η καταλληλότητα των γιατρών. Κάποτε, σκέφτομαι, θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα υγείας εκ βαθέων για να μπορεί κανείς να δείχνει την δέουσα εμπιστοσύνη. Κάποτε θα πρέπει οι ασθενείς να δείχνουν εμπιστοσύνη στους θεράποντες ιατρούς αλλά πάνω απ΄όλα στο ίδιο το σύστημα υγείας που νοσεί επί πολλές δεκαετίες. Η ανασφάλειά μου έγκειται και στα χρήματα που θα πρέπει να έχει κανείς στην άκρη για παν ενδεχόμενο αλλά και στην εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δείξει στους θεράποντες ιατρούς είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Κάποτε πρέπει να λυθούν αυτά τα πράγματα όσο και αν φαίνονται βουνό.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 954

#1 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2019

Καλημέρα!

Τελικά δεν είμαστε και λίγοι που κάνουμε αυτές τις σκέψεις! Τα ίδια πάνω - κάτω σκέπτομαι και εγώ για τον εαυτό μου.

Εμπιστεύομαι τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία αλλά για μένα το περιβάλλον του νοσοκομείου παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν μιλώ φυσικά για ”ξενοδοχείο”, ούτε πετάω στους ουρανούς ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία όλα είναι καλώς καμωμένα.

Απλά την ποιότητα περίθαλψης δεν την βρίσκεις στα δημόσια. Και πάνω απ΄όλα την προσοχή μιας και στα ιδιωτικά πληρώνεις. Φυσικά - θα το επαναλάβω - δεν είναι όλα τέλεια και θα συμφωνήσω ότι κάποτε θα πρέπει το θέμα της υγείας να λυθεί οριστικά όσα συμφέροντα και αν υπάρχουν προκειμένου να συντηρείται σκόπιμα μια νοσηρή κατάσταση.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1271

#2 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2019

Γενικώς θα έλεγα πως η υγεία την χώρα μας είναι σε αποσύνθεση και ας φαντάζω καταστροφολόγος.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Νέα ανακάλυψη είδους ανοσολογικού κυττάρου, ελπίδα για ''καθολική θεραπεία'' του καρκίνουΝέα ανακάλυψη είδους ανοσολογικού κυττάρου, ελπίδα για ''καθολική θεραπεία'' του καρκίνου

Επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα T-κύτταρα εξοπλισμένα με νέο είδος υποδοχέα (TCR) που αναγνωρίζει και εξουδετερώνει τα περισσότερα είδη καρκίνου αγνοώντας ... Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον κοροναϊό από την ΚίναΣε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον κοροναϊό από την Κίνα

Επιτήρηση στις πύλες εισόδου της χώρας ζήτησαν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ, εκτιμώντας, ωστόσο, πως ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός και ο ιός λιγότερο επιθετικός ... Περισσότερα »

Τα 10 καλύτερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνηΤα 10 καλύτερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η πρωτείνη είναι ένα βασικό μακροθρεπτικό συστατικό, κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας το χρειάζεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.... Περισσότερα »

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλιαΓια ποιο λόγο δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια

Η δισφαινόλη Α μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυκαρβονικών πλαστικών, μπορεί να περάσει στο νερό.... Περισσότερα »

Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδαςVideo - Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδας

Οι εμπειρίες ενός ασθενούς με χρόνιο πόνο είναι πολύ σημαντικές. Η ασθενής με χρόνιο πόνο και εθελόντρια στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου κ. Βελάνα Παναγιώτα καταθέτει την εμπειρία της και εξηγεί ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube