Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Θεραπεία: Συνεργασία με τον γιατρό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 11985 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 959

Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019
Τροποποίηση: 16 Σεπτεμβρίου 2019

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Θα ήθελα να θίξω σήμερα ένα σοβαρό θέμα που αφορά την θεραπευτική διαδικασία που σχετίζεται με την καλή συνεργασία με τον γιατρό αλλά και την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δείχνουμε στον εαυτό μας.

Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια στιγμή της θεραπευτικής διαδικασίας είτε δεν εμπιστευόμαστε τον γιατρό είτε αποφασίζουμε μόνοι μας να κάνουμε ιατρική. Την ίδια στιγμή δεν εμπιστευόμαστε και τους εαυτούς μας ότι υπάρχουν ακόμη αποθέματα δυνάμεων.

Αποτέλεσμα, να βρισκόμαστε σε σύγχυση και να μην μπορούμε να κάνουμε βήμα. Αυτό όμως δεν ισχύει γενικότερα και με τις σημερινές συνθήκες ζωής? Δεν δείχνουμε εμπιστοσύνη ούτε στους άλλους ούτε όμως και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο αυτοπροσδιορισμός μας είναι χαμένη υπόθεση και ο ρόλος μας στην ζωή υποβαθμίζεται.

Τι πρέπει να κάνουμε? Ασφαλώς όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα υγείας, όλα τα υπόλοιπα χάνουν την σημασία τους. Τι σημαίνει όμως αυτό? Μήπως ότι πρέπει να τα παρατήσουμε και να χαθούμε στον λαβύρινθο των απαισιόδοξων σκέψεων? Όχι.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση αν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας να τα βάζουμε με τον γιατρό που μας παρακολουθεί ούτε όμως και με τον εαυτό μας. Από την μια ο γιατρός δεν είναι παντογνώστης και από την άλλη λίγο - πολύ και εμείς ενίοτε ξεφεύγουμε. Η ασφαλής οδός αφορά την εμπιστοσύνη σε αυτόν που έχουμε επιλέξει να μας παρακολουθεί αλλά και στον εαυτό μας, με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνάμεις.

Ο αυτοπροσδιορισμός, με λίγα λόγια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η θέληση για ζωή και πάνω απ΄όλα οι αισιόδοξες σκέψεις όχι μόνο για το πρόβλημα υγείας μας αλλά και την πορεία της ίδια της ζωής που μπορεί να αλλάξει, όλα αυτά είναι βασικοί παράγοντες που βοηθούν στην ψυχική μας ευφορία και ισορροπία.

Εξάλλου, με τον καιρό τίποτε δεν μένει ίδιο, ακόμη και η υγεία μας. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε βασικά πράγματα για το σώμα και την ψυχή. Σε εμάς εναπόκειται η λύση του όλου προβλήματος.

Συμφωνείτε?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1339

#1 Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019

Καλημέρα

Εγώ από την πλευρά μου συμφωνώ απόλυτα. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας απέναντι στα πράγματα. Κανείς άλλος δεν φταίει παρά εμείς, οι επιλογές και η συμπεριφορά μας.

Αν κάνουμε τη νέα αρχή, αν αυτοπροσδιοριστούμε, όπως είπες, όλα θα είναι διαφορετικά. Αρκεί κάποτε να δούμε με άλλο μάτι τη ζωή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1000

#2 Δημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019
Τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αποδεικνύοντας πως δεν είμαστε καρικατούρες στο όλο έργο της θεραπείας, ανασκουμπωνόμαστε και βάζουμε τα δυνατά μας.

Δεν φταίει ούτε ο γιατρός ούτε ο εαυτός μας. Όλα αυτά γίνονται λόγω ισχυρής πίεσης από το ”περιβάλλον”!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

7 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νεκρός 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νεκρός

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δεν υπάρχει θάνατος από CoViD-19, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μονοψήφιος.... Περισσότερα »

Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...

Ο SARS - COV 2 σάρωσε την Ευρώπη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναμενόμενης θνησιμότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου "EuroMOMO".... Περισσότερα »

Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο

Η ανακάλυψη των ερευνητών του Yale ενδέχεται να οδηγήσει στην αντιμετώπιση της άβολης αίσθησης φόβου και άγχους.... Περισσότερα »

5 μύθοι για το κάπνισμα5 μύθοι για το κάπνισμα

Τι αναφέρουν σε άρθρο τους δύο καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube