Ασθενείς και καθημερινότητα

Θέλει πείσμα και θέληση η ζωή. Ειδικά όσοι υποφέρουν από μια ασθένεια και μπορούν να καταλάβουν καλύτερα την αξία της ζωής, όλοι εκείνοι που...

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 12:47
fzai

Θέλει πείσμα και θέληση η ζωή. Ειδικά όσοι υποφέρουν από μια ασθένεια και μπορούν να καταλάβουν καλύτερα την αξία της ζωής, όλοι εκείνοι που μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία και υφίστανται την μεγάλη ταλαιπωρία με το να δοκιμάζονται ψυχικά σε κάθε τους βήμα, αυτοί είναι που μπορούν να σταθμίσουν καλύτερα τους παράγοντες και να αναμετρηθούν με τις κάθε λογής παρενέργειες. Οι ασθενείς είναι σε θέση να εκτιμήσουν πόσο αξίζει να είναι κανείς υγιής, να αποφεύγει τις κάθε είδους κακοτοπιές αλλά και τις παγίδες που κρύβει η καθημερινότητα.

Μετρά πολύ η ψυχοσωματική υγεία, πιστέψτε με. Είναι κάτι που χρειάζεται ο άνθρωπος για να προχωρήσει με θάρρος και δύναμη, σε μια ζωή που αξιώνει από εσένα την κάθε στιγμή να βρίσκεσαι σε εγρήγορση. Αλλάζουν τα πράγματα από την μια μέρα στην άλλη? Πιστεύω πως ναι. Πως αλλάζουν όμως δεν το γνωρίζουμε. Μπορεί προς το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Η αποδοχή ή μη της καθημερινότητας είναι άμεσα συνυφασμένη με την νοοτροπία και την συμπεριφορά του κάθε ατόμου.

Στους ασθενείς, τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες. Σε όλους όμως προέχει η ψυχραιμία και η υπομονή. Δεν θα πω κάτι για θετικές σκέψεις γιατί η ίδια η ζωή δεν το διδάσκει. Θα πω όμως πως πρέπει να παλεύουμε για το αύριο, για την διατήρηση της προσωπικότητάς μας, για την αποφυγή των παγίδων. Για όλα αυτά αξίζει κανείς να αγωνιστεί. Ίσως τότε τα πράγματα πάνε καλύτερα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ