Ίδια και απαράλλακτη η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι παρά τα τεράστια προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις ενίοτε τραγικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, κανείς...

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 10:44
chr.pap

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι παρά τα τεράστια προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις ενίοτε τραγικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, κανείς υπουργός δεν παίρνει την ευθύνη στα χέρια του με το να καταλογίσει τις ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν και ειδικά στο υπουργείο του από το οποίο περνάνε σχεδόν όλα.

Βέβαια δεν εξαρτώνται όλα από εκεί, καθώς ευθύνες έχουν και οι διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων όπως και το ίδιο το σύστημα υγείας που μπάζει από παντού. Από όλες τις πλευρές πάντως ακούγεται η έκκληση για προσλήψεις εργαζομένων, οι μεγάλες ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά και οι καταγγελίες για αδυναμία συντήρησης πολλών μηχανημάτων, που παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί πολλά χρήματα για την αγορά τους, αυτά σκουριάζουν στις αποθήκες.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον τι γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία εδώ και τόσες δεκαετίες. Τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες διαμαρτυρίες, η ίδια κατάσταση. Και οι ασθενείς? Το γνωστό μπαλάκι μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης και των πολιτικών που εφαρμόζονται για την Υγεία. Και ενώ λύσεις υπάρχουν αλλά συνεχίζουν να τις παραβλέπουν.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ