Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σχοινά

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12244 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1117

Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Συνάντηση με τον πρώτο Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθούν ίσα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία, που αποτελούν το 15επί τοις εκατό του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις άμεσες προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος:

· Να διασφαλιστεί ότι το σημείο εστίασης της Επιτροπής στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και την κεντρική θέση στις υπηρεσίες της Επιτροπής που είναι αφιερωμένες στα θεμελιώδη δικαιώματα.

· Η υιοθέτηση μιας φιλόδοξης και καλά χρηματοδοτούμενης ευρωπαϊκής ατζέντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2020-2030, η οποία καθιστά την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

· Η προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών από την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα συμπεριλαμβάνει την κατάλληλη προστασία και υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία.

· Η υιοθέτηση νομοθεσίας ίσης μεταχείρισης που θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών και διατομεακών μορφών διακρίσεων.

· Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων και ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να περιλαμβάνουν τις γυναίκες με αναπηρία

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Ο νέος αντιπρόεδρος Μ. Σχοινάς θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Πρέπει να δούμε ελπίδα, συγκεκριμένες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής ατζέντας που προστατεύει τα άτομα με αναπηρία, ειδικά εκείνα που υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις, όπως οι γυναίκες με αναπηρία και οι πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία. Είχαμε μια χρήσιμη και θεωρώ ελπιδοφόρα συνάντηση με τον κ. Σχοινά».

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 955

#1 Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019

Σημαντική συνάντηση με τον νέο αντιπρόεδρο της Κομισιόν που αναμένεται να έχει αποτελέσματα!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα πειθαρχήσω το παιδί μου Πώς θα πειθαρχήσω το παιδί μου

Οι ειδικοί προτείνουν τι να κάνετε αν χάσετε την ψυχραιμία σας και πώς να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση στην οποία απαιτείται τιμωρία.... Περισσότερα »

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊόΤα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό

Δεκατρία νοσηλευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα και πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό 2019-nCoVΤι πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό 2019-nCoV

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ιός προκαλεί ήπια ασθένεια.... Περισσότερα »

Εντοπίστηκε αίτιο καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστέςΕντοπίστηκε αίτιο καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστές

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχουσα δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει στον καρκίνο του πνεύμονα... Περισσότερα »

Δυο σημαντικές ασκήσεις για αυτοάνοσα νοσήματα στο reformerVideo - Δυο σημαντικές ασκήσεις για αυτοάνοσα νοσήματα στο reformer

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, είναι νοσήματα στα οποία το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρά του. Η Ιωάννα, φυσικοθεραπεύτρια και καθηγήτρια πιλάτες, μας εξηγεί ότι στον τομέα της φυσικοθεραπείας, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube