Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σχοινά

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9334 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1222

Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Συνάντηση με τον πρώτο Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθούν ίσα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία, που αποτελούν το 15επί τοις εκατό του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις άμεσες προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος:

· Να διασφαλιστεί ότι το σημείο εστίασης της Επιτροπής στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και την κεντρική θέση στις υπηρεσίες της Επιτροπής που είναι αφιερωμένες στα θεμελιώδη δικαιώματα.

· Η υιοθέτηση μιας φιλόδοξης και καλά χρηματοδοτούμενης ευρωπαϊκής ατζέντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2020-2030, η οποία καθιστά την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

· Η προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών από την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα συμπεριλαμβάνει την κατάλληλη προστασία και υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία.

· Η υιοθέτηση νομοθεσίας ίσης μεταχείρισης που θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών και διατομεακών μορφών διακρίσεων.

· Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων και ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να περιλαμβάνουν τις γυναίκες με αναπηρία

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Ο νέος αντιπρόεδρος Μ. Σχοινάς θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Πρέπει να δούμε ελπίδα, συγκεκριμένες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής ατζέντας που προστατεύει τα άτομα με αναπηρία, ειδικά εκείνα που υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις, όπως οι γυναίκες με αναπηρία και οι πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία. Είχαμε μια χρήσιμη και θεωρώ ελπιδοφόρα συνάντηση με τον κ. Σχοινά».

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1040

#1 Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019

Σημαντική συνάντηση με τον νέο αντιπρόεδρο της Κομισιόν που αναμένεται να έχει αποτελέσματα!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Νίκος Χαρδαλιάς: Το πρόβλημα με τις ΑχαρνέςΝίκος Χαρδαλιάς: Το πρόβλημα με τις Αχαρνές

Παρά τα αυστηρά μέτρα, η περιοχή εμφάνισε χθες αύξηση των κρουσμάτων. Έκκληση απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος.... Περισσότερα »

Μπόρις Τζόνσον: Ενδείξεις ότι η  νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο θανατηφόροςΜπόρις Τζόνσον: Ενδείξεις ότι η  νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο θανατηφόρος

Οι ενδείξεις είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και αξιολογούνται... Περισσότερα »

585 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 28 ακόμη θάνατοι585 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 28 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 248 αφορούν την Αττική και τα 64 τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται πως συμβάλλει ... Περισσότερα »

Αιμορροϊδοπάθεια: Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβασηΑιμορροϊδοπάθεια: Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβαση

Ποιες είναι οι συντηρητικές θεραπείες και ποιες οι επεμβατικές.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube