Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την γ-σφαιρίνη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4587 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1090

Δημοσίευση: 5 Νοεμβρίου 2019

Υπεγράφη χθες 4/11 σύμφωνο συνεργασίας από τον υπουργό υγείας κ. B. Κικίλια και τον ΕΟΠΥΥ με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο για το Αιγινήτειο νοσοκομείο και εκπροσώπους ιδιωτικών θεραπευτηρίων, παρουσία του Συλλόγου Μυασθενών Ελλάδος και της ΠΕΣΠΑ, για την άμεση χορήγηση παραγώγων αίματος και ειδικά γ-σφαιρίνης στις κλινικές που παρακολουθούνται ή νοσηλεύονται ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με βάση το φάρμακο αυτό.

Με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας καταργούνται οι ατελείωτες ουρές και η αβεβαιότητα χορήγησης των σχετικών σκευασμάτων, ενώ δεν θα υπάρχει έτσι καμία οικονομική επιβάρυνση ( έξοδα μεταφοράς φαρμάκου, μετακινήσεις σε άλλες περιοχές κλπ).

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε: ”Μετά από τη χορήγηση των ογκολογικών φαρμάκων για τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές και από 1/1/2020 των περιπατητικών ογκολογικών ασθενών στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, βρίσκομαι σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έπειτα από συντονισμένες κινήσεις, ήρθε η ώρα να διευκολύνουμε και να ανακουφίσουμε τους ασθενείς εκείνους που ψάχνουν εναγωνίως παράγωγα αίματος και γ-σφαιρίνη.

Η γ-σφαιρίνη δεν βρίσκεται πάντα και οι άνθρωποι που την έχουν ανάγκη βρίσκονται στη δυστυχή θέση να περιμένουν, πολλές φορές χωρίς να μπορούν να την προμηθευτούν. Με πρωτοβουλία, οργάνωση και συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, του κ. Γιάννη Κωτσιόπουλου, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως, ανακοινώνουμε ότι πιλοτικά κατ’ αρχάς σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία, κλινικές και κλινικές του ιδιωτικού τομέα, θα διανέμονται τα παράγωγα αίματος χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς στις ουρές του ΕΟΠΥΥ, κάτι που θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, δημιουργούμε ηλεκτρονική πλατφόρμα με βάση δεδομένων, στην οποία θα μπορούν να μπουν όλοι αυτοί οι ασθενείς, ώστε αυτοί να μην ταλαιπωρούνται και το Υπουργείο να γνωρίζει τις ανάγκες της χώρας σε γ-σφαιρίνη. Αυτό εξυπηρετεί μια ευρεία γκάμα συνανθρώπων μας με διάφορες παθήσεις, οι οποίοι μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται”.

Η πρόεδρος του συλλόγου μυασθενών Ελλάδος, Νάντια Σπίγγου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση αυτή ανακουφίζει πάρα πολλούς ασθενείς, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί και που τώρα με μεγαλύτερη ευκολία θα έχουν πρόσβαση στο φάρμακό τους.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Ζάφτης, τόνισε πως ”με τη συνδρομή όλων των φορέων, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού κ. Κικίλια και του Γενικού Γραμματέα κ. Κωτσιόπουλου και της Προέδρου της ΠΕΣΠΑ κας Οικονόμου, λύθηκε ένα πάγιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, με τις σοβαρότατες ελλείψεις στα σκευάσματα γ-σφαιρίνης.

Δυστυχώς, το φάρμακο αυτό είναι αναντικατάστατο, διότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κάποιο άλλο αντίστοιχο ή να το αντικαταστήσουν με διαφορετικό τρόπο. Συνεπώς, σε περίπτωση υποτροπής απειλείται η ζωή τους. Είναι αναγκασμένοι να εισαχθούν σε ΜΕΘ με αβέβαιο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό η σημερινή απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία των συγκεκριμένων ασθενών”.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 940

#1 Δημοσίευση: 5 Νοεμβρίου 2019

Επιτέλους και μια ευχάριστη είδηση! Τα αυτονόητα γίνονται ενίοτε πράξη...

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 89

#2 Δημοσίευση: 6 Νοεμβρίου 2019

Οι σύλλογοι σπανίων ασθενειών έχουν επιδείξει μεγάλη προσύλωση στο έργο τους. Ανάμεσα σε αυτούς και η πολύ δραστήρια Ένωση Μυασθενών Ελλάδος. Μπράβο σας!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 886

#3 Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2019

Οταν οι σύλλογοι δραστηριοποιούνται και κινητοποιούνται, βγαίνει αποτέλεσμα!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς την άσκησηΤι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς την άσκηση

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση, αλλά - δυστυχώς- δεν είναι μόνιμα.... Περισσότερα »

10 τρόποι για ανακούφιση των κουρασμένων ματιών από χρήση υπολογιστή10 τρόποι για ανακούφιση των κουρασμένων ματιών από χρήση υπολογιστή

Τα συμπτώματα του συνδρόμου της όρασης του Η/Υ περιλαμβάνουν: κόπωση των ματιών και δυσφορία, ξηροφθαλμία, κεφαλαλγία, θολή όραση, πόνο στον αυχένα και ... Περισσότερα »

Πώς ο θόρυβος στον εργασιακό χώρο πλήττει την ευεξίαΠώς ο θόρυβος στον εργασιακό χώρο πλήττει την ευεξία

Μεγάλο μέρος του προβλήματος μπορεί να αποδοθεί στην τάση για γραφεία ανοιχτού τύπου, που συγκριτικά είναι τα πιο θορυβώδη.... Περισσότερα »

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης μωρούΠώς να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης μωρού

Επιλογές τρόπου ζωής που κάθε γυναίκα πρέπει να εξετάσει, εάν θέλει να βελτιώσει τη γονιμότητά της και την πιθανότητα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη.... Περισσότερα »

Ρομποτική Ορθοπαιδική ΧειρουργικήVideo - Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική

Ο Διευθυντής Β' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, Κωσνσταντίνος Δρετάκης, μας ενημερώνει για την ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική. Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube