Κορωναιός και γρίπη: O πανικός είναι κακός σύμβουλος

Παλαιότερα είχαμε τον H1N1, την γρίπη των πτηνών, των χοίρων και τώρα τον κορωναιό. Ο πανικός έχει ήδη κατακυριεύσει μεγάλο μέρος της ελληνικής...

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020, 11:44
Τροποποίηση: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020, 11:45

fzai

Παλαιότερα είχαμε τον H1N1, την γρίπη των πτηνών, των χοίρων και τώρα τον κορωναιό. Ο πανικός έχει ήδη κατακυριεύσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, με αποκορύφωμα την αίσθηση που αποκομίζει κανείς όταν χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ ότι βρίσκεται σε χειρουργείο. Θέλω να πω ότι οι χειρουργικές μάσκες έχουν αυξηθεί δραματικά και η αγωνία είναι έκδηλη στο πρόσωπο όλων μη τυχόν και φταρνιστεί ή βήξει κάποιος δίπλα τους.

Είναι τέτοια η φρενίτιδα που καλλιεργείται κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε σημείο που δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα κορωναιού στην Ελλάδα, πράγμα πολύ πιθανό όπως τόνισε και ο Υπουργός Υγείας.

Ο πανικός όμως δεν είναι μόνο για τον κορωναιό και την Κινεζοφοβία που έχει προκαλέσει, είναι για την γρίπη γενικότερα. Δεν βλέπω όμως και πολλούς να σπεύσουν να κάνουν εμβόλιο καθώς εκεί υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες. Τι να κάνουμε όμως, ανάμεσα στα πολλά δηλητήρια που καταναλώνουμε καθημερινά, το εμβόλιο απλώς είναι ένα περισσότερο. Ματαιοδοξία? Ίσως. Πάντως το εμβόλιο προφυλάσσει από το να μην κολλήσει ο διπλανός ή να μην νοσήσουμε οι ίδιοι από γρίπη και αυτό είναι σημαντικό.

Ο πανικός λοιπόν είναι πολύ κακός σύμβουλος. Ας προνοήσουμε για να μπορούμε να λέμε πως κάτι έχουμε κάνει και εμείς για την μη διάδοση της γρίπης. Αλλιώς να μην διαμαρτυρόμαστε για την μαζική υστερία στα ΜΜΕ.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ