Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η ελπίδα των καρκινοπαθών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6956 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 1006

Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2020

Αφορά: Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Σπάνιοι Καρκίνοι, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος

Μία ακόμη παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο και τα νεφελώματα εις ότι αφορά την οριστική εξάλειψη της σοβαρής αυτής ασθένειας εξακολουθούν να υφίστανται. Πέρασαν τόσες δεκαετίες και ενώ η πρόοδος έχει συντελεστεί, εντούτοις κανείς δεν λέει πως νίκησε τον καρκίνο οριστικά.

Οι θεωρίες είναι πολλές και άλλες τόσες οι φήμες. Άλλοι μιλούν και αναφέρονται σε συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, άλλοι για σπατάλη κονδυλίων για την έρευνα, άλλοι για την σωστή διατροφή και άσκηση, ενώ δεν είναι και λίγες οι θεωρίες περί πρόκλησης του καρκίνου από ψυχικά αίτια και πάνω απ΄όλα το στρές, το άγχος και την στεναχώρια.

Οι εναλλακτικοί ιατροί συγκρούονται με τους κλασικούς, καταδικάζουν την χημειοθεραπεία, την ίδια στιγμή που για πολλούς είναι ο μόνος τρόπος για την παραμονή και παράταση της ζωής.

Εν ολίγοις τα πράγματα είναι ακόμη συγκεχυμένα εις ότι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς από την πλευρά τους περιμένουν την ελπίδα, την μαγική ρήση ότι η ασθένεια αυτή νικήθηκε.

Και είναι πολλές οι προσωπικές ιστορίες. Και άλλα τόσα τα τραγικά περιστατικά. Μέχρι η επιστήμη να ανακοινώσει πως βρέθηκε επιτέλους ο τρόπος πλήρους ίασης όλων των μορφών καρκίνου.

Ευχής έργον.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1402

#1 Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2020

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να έχουν ελπίδα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η επιστήμη έχει κάνει προόδους, νέα φάρμακα βοηθούν σημαντικά. Πιστεύω πως βρισκόμαστε λίγο πριν την οριστική νίκη κατά του καρκίνου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί γυαλιών;Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί γυαλιών;

Πειραματικές σταγόνες δεν αντιμετωπίζουν την αιτία της πρεσβυωπίας αλλά βοηθούν στα συμπτώματα.... Περισσότερα »

2.353 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 23 ακόμη θάνατοι2.353 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 23 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1.159 εντοπίζονται στην Αττική, 304 στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα. ... Περισσότερα »

Μωρό του ουράνιου τόξου: Ευλογία με αρκετό στρεςΜωρό του ουράνιου τόξου: Ευλογία με αρκετό στρες

Μετά από μια αποβολή ή τον χαμό ενός μωρού στον τοκετό, η εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές γυναίκες.... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube