Η ελπίδα των καρκινοπαθών

Μία ακόμη παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο και τα νεφελώματα εις ότι αφορά την οριστική εξάλειψη της σοβαρής αυτής ασθένειας εξακολουθούν να...

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020, 12:01
fzai

Μία ακόμη παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο και τα νεφελώματα εις ότι αφορά την οριστική εξάλειψη της σοβαρής αυτής ασθένειας εξακολουθούν να υφίστανται. Πέρασαν τόσες δεκαετίες και ενώ η πρόοδος έχει συντελεστεί, εντούτοις κανείς δεν λέει πως νίκησε τον καρκίνο οριστικά.

Οι θεωρίες είναι πολλές και άλλες τόσες οι φήμες. Άλλοι μιλούν και αναφέρονται σε συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, άλλοι για σπατάλη κονδυλίων για την έρευνα, άλλοι για την σωστή διατροφή και άσκηση, ενώ δεν είναι και λίγες οι θεωρίες περί πρόκλησης του καρκίνου από ψυχικά αίτια και πάνω απ΄όλα το στρές, το άγχος και την στεναχώρια.

Οι εναλλακτικοί ιατροί συγκρούονται με τους κλασικούς, καταδικάζουν την χημειοθεραπεία, την ίδια στιγμή που για πολλούς είναι ο μόνος τρόπος για την παραμονή και παράταση της ζωής.

Εν ολίγοις τα πράγματα είναι ακόμη συγκεχυμένα εις ότι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς από την πλευρά τους περιμένουν την ελπίδα, την μαγική ρήση ότι η ασθένεια αυτή νικήθηκε.

Και είναι πολλές οι προσωπικές ιστορίες. Και άλλα τόσα τα τραγικά περιστατικά. Μέχρι η επιστήμη να ανακοινώσει πως βρέθηκε επιτέλους ο τρόπος πλήρους ίασης όλων των μορφών καρκίνου.

Ευχής έργον.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ