Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η ελπίδα των καρκινοπαθών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6445 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 977

Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2020

Αφορά: Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Σπάνιοι Καρκίνοι, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος

Μία ακόμη παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο και τα νεφελώματα εις ότι αφορά την οριστική εξάλειψη της σοβαρής αυτής ασθένειας εξακολουθούν να υφίστανται. Πέρασαν τόσες δεκαετίες και ενώ η πρόοδος έχει συντελεστεί, εντούτοις κανείς δεν λέει πως νίκησε τον καρκίνο οριστικά.

Οι θεωρίες είναι πολλές και άλλες τόσες οι φήμες. Άλλοι μιλούν και αναφέρονται σε συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, άλλοι για σπατάλη κονδυλίων για την έρευνα, άλλοι για την σωστή διατροφή και άσκηση, ενώ δεν είναι και λίγες οι θεωρίες περί πρόκλησης του καρκίνου από ψυχικά αίτια και πάνω απ΄όλα το στρές, το άγχος και την στεναχώρια.

Οι εναλλακτικοί ιατροί συγκρούονται με τους κλασικούς, καταδικάζουν την χημειοθεραπεία, την ίδια στιγμή που για πολλούς είναι ο μόνος τρόπος για την παραμονή και παράταση της ζωής.

Εν ολίγοις τα πράγματα είναι ακόμη συγκεχυμένα εις ότι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς από την πλευρά τους περιμένουν την ελπίδα, την μαγική ρήση ότι η ασθένεια αυτή νικήθηκε.

Και είναι πολλές οι προσωπικές ιστορίες. Και άλλα τόσα τα τραγικά περιστατικά. Μέχρι η επιστήμη να ανακοινώσει πως βρέθηκε επιτέλους ο τρόπος πλήρους ίασης όλων των μορφών καρκίνου.

Ευχής έργον.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1379

#1 Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2020

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να έχουν ελπίδα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η επιστήμη έχει κάνει προόδους, νέα φάρμακα βοηθούν σημαντικά. Πιστεύω πως βρισκόμαστε λίγο πριν την οριστική νίκη κατά του καρκίνου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: Θάνατοι 5,5 μηνών σε 30 μέρεςΚορωνοϊός: Θάνατοι 5,5 μηνών σε 30 μέρες

Τα έξι αρνητικά ρεκόρ που καταγράφηκαν τον Οκτώβριο, ο οποίος είναι μακράν ο χειρότερος της επιδημίας στην Ελλάδα.... Περισσότερα »

Σημάδια έλλειψης βιταμίνης DΣημάδια έλλειψης βιταμίνης D

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, αλλά δεν μπορούμε να τη συνθέσουμε αν δεν βγούμε στον ήλιο. Συνεπώς, είναι εύκολο να εμφανιστεί έλλειψη...... Περισσότερα »

1.690 νέες λοιμώξεις κορωνοϊού - 5 ακόμη θάνατοι1.690 νέες λοιμώξεις κορωνοϊού - 5 ακόμη θάνατοι

Οι 540 είναι από τη Θεσσαλονίκη, οι 422 από την Αττική και οι 38 είναι εισαγόμενες.... Περισσότερα »

Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνοΜύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο

Τα καλά νέα, είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους μύθους, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, έχουν πλέον διαψευστεί ή ξεπεραστεί.... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube