Περιβάλλον και Υγεία

Όλο για την υγειινή διατροφή μιλούν και απάντηση δεν δίνουν για το αν αυτή η διατροφή μπορεί να προλάβει ασθένειες που προκαλούνται από την...

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:12
fzai

Όλο για την υγειινή διατροφή μιλούν και απάντηση δεν δίνουν για το αν αυτή η διατροφή μπορεί να προλάβει ασθένειες που προκαλούνται από την υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος. Θέλω να πω με αυτό ότι καλό κάνει να τρεφόμαστε υγειινά και λιτοδίαιτα, όμως όταν το περιβάλλον έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, όταν η φύση δεν μπορεί να διορθώσει την ζημιά αυτή όσο και να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος, το κέρδος είναι μικρό σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Αναφέρονται, για παράδειγμα, στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών όταν είναι τοις πάσει γνωστό τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται, η κατάσταση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα ή οι αλχημείες που γίνονται με τα βιολογικά προιόντα, όπου πλέον είναι της μόδας.

Θεωρούν ότι με το περπάτημα και με την άσκηση μπορούν να προληφθούν νοσήματα και δεν λένε λέξη για το ποσοστό μόλυνσης της ατμόσφαιρας που εισπνέει ο/η ασκούμενος/η. Κατά τα άλλα, όλοι παρασκευάζουν καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες, λέει, ακόμη και οι πολυεθνικές φιλικά προιόντα προς το περιβάλλον!

Εδώ που φτάσαμε τα πάντα θα ειπωθούν. Οι ασθένειες πάντως πολλαπλασιάζονται την ίδια στιγμή που νέες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η καλή Υγεία είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Πάνω απ΄όλα όμως είναι θέμα ποιότητας ζωής. Που δεν υπάρχει και που ούτε η άσκηση ούτε η υγειινή διατροφή μπορούν να την εξασφαλίσουν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα προσπαθήσουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ