Προτεραιότητα στην ιατρική περίθαλψη των προσφύγων

Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι πολλοί ασθενείς ή Άτομα με Αναπηρίες. Η περίθαλψη αυτών είναι πολύ δύσκολη λόγω των...

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020, 10:26
tired

Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι πολλοί ασθενείς ή Άτομα με Αναπηρίες. Η περίθαλψη αυτών είναι πολύ δύσκολη λόγω των λίγων γιατρών και νοσηλευτών στα κέντρα υποδοχής και τα νοσοκομεία των νησιών.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες που συνωστίζονται στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο βρίσκονται αντιμέτωποι με το κρύο και τις αντίξοες συνθήκες. Το πρόβλημα δε μεγαλώνει από την στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη δεν φαίνεται να θέλει να δεχθεί άλλους πρόσφυγες.

Το θέμα είναι τι κάνουν για όλα αυτά τα άρρωστα παιδιά, τις εγκύους και τα Άτομα με Αναπηρίες. Γιατί σε αυτή την κατάσταση αυτό που προέχει, είναι η υγεία των ανθρώπων και όχι αν θα μεταφερθούν και πότε στην ενδοχώρα ή απομακρυνθούν από τα σύνορα. Η περίθαλψη χιλιάδων προσφύγων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ειδικά μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με ένα παρατεταμένο ανθρωπιστικό δράμα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ