Μάσκες και κοροναϊός

Οι ”μασκοφόροι” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά σε μετρό και ηλεκτρικό πολλαπλασιάζονται, παρά το γεγονός ότι από τις επίσημες οδηγίες που...

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020, 13:19
Τροποποίηση: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020, 13:21

tired

Οι ”μασκοφόροι” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά σε μετρό και ηλεκτρικό πολλαπλασιάζονται, παρά το γεγονός ότι από τις επίσημες οδηγίες που έχουν δοθεί, δεν προκύπτει ότι οι μάσκες βοηθούν στην προφύλαξη από τον κοροναϊό.

Τις μάσκες πρέπει να τις φορούν μόνο αυτοί που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όλοι εκείνοι που αναγκαστικά πρέπει να προφυλάξουν τους εαυτούς τους και τους άλλους.

Παρόλα αυτά οι πολίτες συνεχίζουν να θεωρούν την μάσκα μέσον προστασίας. Αποτέλεσμα, να μην υπάρχουν πλέον στα φαρμακεία και αν υπάρχουν, να πωλούνται σε υψηλή τιμή.

Για παράδειγμα, μια μάσκα που πριν την εμφάνιση του κορονοιού κόστιζε 0,50 λεπτά, τώρα η τιμή τας φτάνει το 1 ευρώ ενώ ακούγεται ότι φτάνει ακόμη και τα 5 ευρώ!

Η αισχροκέρδεια βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν οφελεί σε τίποτε να μας πιάνει υστερία και φόβος για την έξαρση του κοροναϊού. Σε τελική ανάλυση μέχρι στιγμής η κατάσταση ελέγχεται και αυτοί που έχουν ασθενήσει, είναι καλά στην υγεία τους.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ