Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Για όσους ”σπάνε” την καραντίνα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 18175 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1164

Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2020
Τροποποίηση: 24 Μαρτίου 2020

Σαφώς και δεν είναι εύκολο να αντέξει κανείς εβδομάδες εσώκλειστος στο σπίτι. Όσο και να απασχολείται με δραστηριότητες, η έξοδος από το σπίτι είναι μια διέξοδος. Όμως αυτές τις στιγμές όπου κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει, επιβάλλεται να αντέξουμε.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν αντέχουν και ”σπάνε” την καραντίνα. Ο κίνδυνος παραμένει ακόμη μεγάλος. Και δεν είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί, αλλά το πως και με ποιο τρόπο θα περιοριστεί η πανδημία.

Όποιος λοιπόν δεν αντέχει, καλόν είναι να ξανασκεφθεί τις συνέπειες στον διπλανό του. Το θέμα δεν είναι τι σου επιβάλλεται με το νόμο αλλά τι λέει η συνείδησή σου.

Οι επιλογές είναι περιορισμένες ετούτες τις στιγμές. Αν όμως το σκεφθούμε καλύτερα, όλο αυτό το διάστημα μπορεί να χρησιμεύσει ως δημιουργικό πεδίο διεξαγωγής ενός εσωτερικού διαλόγου. Πάντα για το γενικό καλό και όχι μεμονωμένα για την ατομική επιβίωση με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#1 Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2020

Υπομονή θα πρέπει να κάνουμε. Απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία όλων όσων υποφέρουν από χρόνια νοσήματα όπως και αυτών που πάσχουν από κλειστοφοβία. Το θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε την λογική.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

ECDC: Τι ισχύει με τα γρήγορα τεστ για κορωνοϊόECDC: Τι ισχύει με τα γρήγορα τεστ για κορωνοϊό

Απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως πότε πρέπει να διενεργούνται και πόσο αξιόπιστα είναι, δίνουν σε σημερινή τους ανάλυση Ευρωπαίοι επιστήμονες.... Περισσότερα »

101 νέα κρούσματα και 1 θάνατος από κορωνοϊό [γράφημα]101 νέα κρούσματα και 1 θάνατος από κορωνοϊό [γράφημα]

Ο αριθμός των νεκρών καταγράφεται με βάση επίσημο σύστημα, το οποίο εφαρμόζεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σε ... Περισσότερα »

OHE: Μεγαλύτερη απειλή μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η COVID-19OHE: Μεγαλύτερη απειλή μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η COVID-19

''Oι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να βοηθήσουν τις λιγότερο ανεπτυγμένες ή αλλιώς δυνητικά θα αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της εξάπλωσης- σαν πυρκαγιά -της ... Περισσότερα »

ΕΟΦ: 5 φάρμακα και 2 εμβόλια που δοκιμάζονται κατά του κορωνοϊού ΕΟΦ: 5 φάρμακα και 2 εμβόλια που δοκιμάζονται κατά του κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν σημάδια για αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, ενώ για το εμβόλιο θα χρειαστεί ένας χρόνος.... Περισσότερα »

Προσοχή στα τρόφιμα που μας ανακουφίζουνVideo - Προσοχή στα τρόφιμα που μας ανακουφίζουν

‘Παρηγορητικά τρόφιμα’: δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν τα τρόφιμα αυτά που τα αγοράσαμε για ένα μήνα δεν τα καταναλώναμε μέσα σε μία εβδομάδα. Τρώμε πραγματικά, χωρίς να το χρειαζόμαστε όταν είμαστε σπίτι. ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης