Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η ”Ρευμαζήν” προτρέπει τους ρευματοπαθείς να ενημερώνονται σωστά για τον κοροναιό

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 16263 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1015

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020

Αφορά: Οστεοαρθρίτιδα, Αρθρίτιδα

Μεγαλώνουν οι ανησυχίες των ατόμων με ρευματικά νοσήματα λόγω κοροναιού αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία ”ΡευΜΑζήν” σε σχετική της ενημέρωση αναφέρει τα ακόλουθα:

”Εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς και των μέτρων που υιοθετήθηκαν, έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλήσεις και τα μηνύματα των Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα τόσο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν όσο και στους επιμέρους συλλόγους της, γεγονός που μαρτυρά την εντεινόμενη ανησυχία των ασθενών και των οικογενειών τους για ζητήματα που άπτονται τόσο της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης όσο και των δικαιωμάτων τους στον χώρο της εργασίας.

Δεδομένης της πληθώρας των πληροφοριών αλλά και της παρείσφρησης πηγών παραπληροφόρησης, θεωρούμε αναγκαίο να προτρέψουμε τους ρευματοπαθείς να απευθύνονται σε έγκυρες πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Γι’ αυτόν τον σκοπό ενδείκνυνται οι ιστοσελίδες της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος (www.mazi.greekpatient.gr ) και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (www.ere.gr ), ενώ είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα υποβαλλόμενα ερωτήματα και οι Σύλλογοι-Μέλοι της ΡευΜΑζήν.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πιθανές επιπτώσεις της δύσκολης περιόδου που διανύουμε στην ψυχική υγεία των ασθενών, επισημαίνουμε τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης: 2810 226966 (Οι ψυχολόγοι απαντούν κάθε Τετάρτη Πέμπτη, 17:00-20:00), που είναι διαθέσιμη για όσους την χρειαστούν απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η ΡευΜΑζήν ως ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος συντάσσεται με τις προσπάθειες που καταβάλλει η τελευταία για την ένταξη των Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα στις ευπαθείς ομάδες, τη θωράκιση της ασφάλειάς τους, την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των χρονίως πασχόντων στη συνταγογράφηση των θεραπειών τους και την παρακολούθηση της υγείας τους γενικότερα.

Με αίσθηση υπευθυνότητας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων ασθενών, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η μετάθεση του προγραμματισμένου 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για τις 3 και 4 Ιουλίου 2020, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. ”

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1200

#1 Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020

Καλημέρα σας!

Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφόρηση. Οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές γιατί οι εποχές είναι περίεργες...

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Τί είναι το mindfulness και πώς εφαρμόζεται;Τί είναι το mindfulness και πώς εφαρμόζεται;

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνική έχει ενσωματωθεί σε ποικίλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.... Περισσότερα »

Το αποτύπωμα του νέου κορωνοϊού στον πλακούνταΤο αποτύπωμα του νέου κορωνοϊού στον πλακούντα

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ενδομήτρια μετάδοση του κορωνοϊού από την έγκυο μητέρα στο έμβρυο είναι εφικτή διά μέσου του πλακούντα, αλλά αυτό φαίνεται να ... Περισσότερα »

124 νέα κρούσματα κορωνοϊού- 1 ακόμη θάνατος124 νέα κρούσματα κορωνοϊού- 1 ακόμη θάνατος

Στην Αττική εντοπίστηκαν 22 κρούσματα.... Περισσότερα »

Η πρόληψη… νικά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτραςΗ πρόληψη… νικά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

O έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και η πρόληψή του εξακολουθούν να παραμένουν ένα από τα βασικότερα μελήματα ενός οργανωμένου συστήματος ... Περισσότερα »

COVID-19 και νευρικό σύστημαVideo - COVID-19 και νευρικό σύστημα

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείομας εξηγεί πως επηρεάζει ο COVID-19 ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube