Η ”Ρευμαζήν” προτρέπει τους ρευματοπαθείς να ενημερώνονται σωστά για τον κοροναιό

Μεγαλώνουν οι ανησυχίες των ατόμων με ρευματικά νοσήματα λόγω κοροναιού αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τα εργασιακά τους...

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 12:17
chr.pap

Μεγαλώνουν οι ανησυχίες των ατόμων με ρευματικά νοσήματα λόγω κοροναιού αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία ”ΡευΜΑζήν” σε σχετική της ενημέρωση αναφέρει τα ακόλουθα:

”Εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς και των μέτρων που υιοθετήθηκαν, έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλήσεις και τα μηνύματα των Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα τόσο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν όσο και στους επιμέρους συλλόγους της, γεγονός που μαρτυρά την εντεινόμενη ανησυχία των ασθενών και των οικογενειών τους για ζητήματα που άπτονται τόσο της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης όσο και των δικαιωμάτων τους στον χώρο της εργασίας.

Δεδομένης της πληθώρας των πληροφοριών αλλά και της παρείσφρησης πηγών παραπληροφόρησης, θεωρούμε αναγκαίο να προτρέψουμε τους ρευματοπαθείς να απευθύνονται σε έγκυρες πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Γι’ αυτόν τον σκοπό ενδείκνυνται οι ιστοσελίδες της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος (www.mazi.greekpatient.gr ) και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (www.ere.gr ), ενώ είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα υποβαλλόμενα ερωτήματα και οι Σύλλογοι-Μέλοι της ΡευΜΑζήν.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πιθανές επιπτώσεις της δύσκολης περιόδου που διανύουμε στην ψυχική υγεία των ασθενών, επισημαίνουμε τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης: 2810 226966 (Οι ψυχολόγοι απαντούν κάθε Τετάρτη Πέμπτη, 17:00-20:00), που είναι διαθέσιμη για όσους την χρειαστούν απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η ΡευΜΑζήν ως ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος συντάσσεται με τις προσπάθειες που καταβάλλει η τελευταία για την ένταξη των Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα στις ευπαθείς ομάδες, τη θωράκιση της ασφάλειάς τους, την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των χρονίως πασχόντων στη συνταγογράφηση των θεραπειών τους και την παρακολούθηση της υγείας τους γενικότερα.

Με αίσθηση υπευθυνότητας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων ασθενών, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η μετάθεση του προγραμματισμένου 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για τις 3 και 4 Ιουλίου 2020, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. ”

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ