Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Επείγουσα έκκληση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση στην Πολιτεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7846 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1209

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020
Τροποποίηση: 27 Μαρτίου 2020

Αφορά: Πνευμονική Υπέρταση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση με δεδομένη την πανδημία του κορωνοϊού και για την προστασία των εκπροσωπούντων Ελλήνων ασθενών και φροντιστών ανά την επικράτεια, εξέδωσε κατεπείγον Δελτίο τύπου ως επίσημο αίτημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω- νοϊού COVID-19, για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης, που εκδόθηκε στις 20/03/20 με αριθμό φύλλου 68, δεν υπάρχει καμία αναφορά στους φροντιστές των ενηλίκων ασθενών με αναπηρία που τελούν υπό καθεστώς κατ’οίκον περιορισμού.

”Η μέριμνα των φροντιστών μας, αφού είμαστε από τις ποιο επικίνδυνες ομάδες ευπαθών ασθενών νοσώντας κυρίως από ένα θανατηφόρο πνευμονολογικό νόσημα με εγκαταστημένο τον παράγοντα της υποξαιμίας και της δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας, είναι επιβεβλημένη”, αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση.

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση επιφέρει στον ασθενή πολλαπλές συνοσηρότητες, ενώ πάσχοντας δευτεροπαθώς από πνευμονική υπέρταση νοσεί ταυτόχρονα και από άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως Λύκο, Σκληρόδερμα, ΧΑΠ, Πνευμονική Ίνωση, Συγγενείς καρδιοπάθειες, πυλαία υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα, νεφρική ανεπάρκεια, και άλλες. Για την γενική αντίληψη, η πλειοψηφία των ασθενών με πνευμονική υπέρταση, ανεξαρτήτως αιτίας, έχουν ποσοστά αναπηρίας ΚΕΠΑ άνω του 80επί τοις εκατό.

”Υπάρχουν χιλιάδες άτομα στη χώρα με χρόνιες παθήσεις που ο κορωνοϊός μπορεί να επιδεινώσει την νόσο τους και να κινδυνέψουν να χάσουν τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.Τα άτομα με πνευμονολογικά προβλήματα επιβαρυμένα δε και με άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως αυτά της πνευμονικής υπέρτασης, έχοντας ήδη εξαιρετικά εύθραυστη υγεία, θα χάσουν δεδομένα τη μάχη με τον ιό. Η φροντίδα αυτών των ήδη περιορισμενων ασθενών ήταν και παραμένει αποκλειστικά στα χέρια των φροντιστών τους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα κυβερνητικά μέτρα πρότειναν τον περιορισμό κατ’οίκον της πλειοψηφίας της κοινωνίας χωρίς καμία επικεντρωμένη προστασία για τους ασθενείς τόσο σοβαρών ευπαθών ομάδων, με αυξημένη την πιθανότητα μολύνσεως μας και τελικώς του θανάτου μας.

”Η γενική οδηγία ότι όσοι έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και τις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν είναι αρκετές για να σώσουν τη ζωή μας. Ο φροντιστής ενός ασθενούς με πνευμονική υπέρταση είναι ο συνδετικός κρίκος του ασθενούς με την ίδια τη ζωή, αφού έχει την ουσιαστική φροντίδα στην καθημερινότητα του πάσχοντα, μπάνιο, φαγητό, αλλαγή φαρμάκων για τις αντλίες 24ωρης έγχυσης, κατά συνέπεια η αποτροπή μεταφοράς μικροβίων και ιών, είναι ζωτικής σημασίας. Οι φροντιστές μας πρέπει να εργάζονται μόνο από το σπίτι, όπως οι ασθενείς μας και να μπορούν να λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού, διότι εάν δεν απομονωθούμε ουσιαστικά, η έκθεση μας, στον δεδομένα για εμάς θανατηφόρο κορωνοϊό, είναι αναπόφευκτη.”

Στην ανακοίνωση τέλος ζητείται κατεπειγόντως η άμεση παρέμβαση όλων, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρμοδίων υπουργείων και των υπουργών αυτών καθώς κι όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση αναθεώρηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με αριθμό φύλλου 68, συμπεριλαμβάνοντας και τους φροντιστές ασθενών υψηλότατου κινδύνου, όπως της πνευμονικής υπέρτασης, με στόχο την πραγματική προστασία της ζωής τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1379

#1 Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020

Καλημέρα σε όλες / όλους

Δεν θα ληφθεί υπόψιν άραγε αυτή η επείγουσα έκκληση? Το λέω γιατί η Πολιτεία βιάζεται να πάρει αποφάσεις, εξαιρώντας κατηγορίες ασθενεών....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: Μάσκα και τη μετά το εμβόλιο εποχήΚορωνοϊός: Μάσκα και τη μετά το εμβόλιο εποχή

Η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί την ευρεία αποδοχή και υιοθέτησή της σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, σημειώνουν οι ειδικοί.... Περισσότερα »

Πράγματα που δεν ξέρετε για τη θερμοκρασία του σώματοςΠράγματα που δεν ξέρετε για τη θερμοκρασία του σώματος

Τι μπορούμε να μάθουμε από την θερμοκρασία του σώματός μας; Και μήπως υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με αυτήν που δεν είχαμε φανταστεί;... Περισσότερα »

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το lockdownΤι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το lockdown

Πώς σχολίασε την ανάγκη για λήψη νέων μέτρων και τι επισήμανε για τις σκέψεις που επικρατούν στα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.... Περισσότερα »

Πονοκέφαλος: Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζομαι άμεσα ιατρική βοήθειαΠονοκέφαλος: Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζομαι άμεσα ιατρική βοήθεια

Τα ευχάριστα νέα είναι, ότι το 90 τοις εκατό των πονοκεφάλων είναι “αθώοι”, δηλαδή δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας.... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube