Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Επείγουσα έκκληση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση στην Πολιτεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12574 επισκέπτες - -1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1220

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020
Τροποποίηση: 27 Μαρτίου 2020

Αφορά: Πνευμονική Υπέρταση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση με δεδομένη την πανδημία του κορωνοϊού και για την προστασία των εκπροσωπούντων Ελλήνων ασθενών και φροντιστών ανά την επικράτεια, εξέδωσε κατεπείγον Δελτίο τύπου ως επίσημο αίτημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω- νοϊού COVID-19, για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης, που εκδόθηκε στις 20/03/20 με αριθμό φύλλου 68, δεν υπάρχει καμία αναφορά στους φροντιστές των ενηλίκων ασθενών με αναπηρία που τελούν υπό καθεστώς κατ’οίκον περιορισμού.

”Η μέριμνα των φροντιστών μας, αφού είμαστε από τις ποιο επικίνδυνες ομάδες ευπαθών ασθενών νοσώντας κυρίως από ένα θανατηφόρο πνευμονολογικό νόσημα με εγκαταστημένο τον παράγοντα της υποξαιμίας και της δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας, είναι επιβεβλημένη”, αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση.

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση επιφέρει στον ασθενή πολλαπλές συνοσηρότητες, ενώ πάσχοντας δευτεροπαθώς από πνευμονική υπέρταση νοσεί ταυτόχρονα και από άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως Λύκο, Σκληρόδερμα, ΧΑΠ, Πνευμονική Ίνωση, Συγγενείς καρδιοπάθειες, πυλαία υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα, νεφρική ανεπάρκεια, και άλλες. Για την γενική αντίληψη, η πλειοψηφία των ασθενών με πνευμονική υπέρταση, ανεξαρτήτως αιτίας, έχουν ποσοστά αναπηρίας ΚΕΠΑ άνω του 80επί τοις εκατό.

”Υπάρχουν χιλιάδες άτομα στη χώρα με χρόνιες παθήσεις που ο κορωνοϊός μπορεί να επιδεινώσει την νόσο τους και να κινδυνέψουν να χάσουν τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.Τα άτομα με πνευμονολογικά προβλήματα επιβαρυμένα δε και με άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως αυτά της πνευμονικής υπέρτασης, έχοντας ήδη εξαιρετικά εύθραυστη υγεία, θα χάσουν δεδομένα τη μάχη με τον ιό. Η φροντίδα αυτών των ήδη περιορισμενων ασθενών ήταν και παραμένει αποκλειστικά στα χέρια των φροντιστών τους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα κυβερνητικά μέτρα πρότειναν τον περιορισμό κατ’οίκον της πλειοψηφίας της κοινωνίας χωρίς καμία επικεντρωμένη προστασία για τους ασθενείς τόσο σοβαρών ευπαθών ομάδων, με αυξημένη την πιθανότητα μολύνσεως μας και τελικώς του θανάτου μας.

”Η γενική οδηγία ότι όσοι έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και τις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν είναι αρκετές για να σώσουν τη ζωή μας. Ο φροντιστής ενός ασθενούς με πνευμονική υπέρταση είναι ο συνδετικός κρίκος του ασθενούς με την ίδια τη ζωή, αφού έχει την ουσιαστική φροντίδα στην καθημερινότητα του πάσχοντα, μπάνιο, φαγητό, αλλαγή φαρμάκων για τις αντλίες 24ωρης έγχυσης, κατά συνέπεια η αποτροπή μεταφοράς μικροβίων και ιών, είναι ζωτικής σημασίας. Οι φροντιστές μας πρέπει να εργάζονται μόνο από το σπίτι, όπως οι ασθενείς μας και να μπορούν να λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού, διότι εάν δεν απομονωθούμε ουσιαστικά, η έκθεση μας, στον δεδομένα για εμάς θανατηφόρο κορωνοϊό, είναι αναπόφευκτη.”

Στην ανακοίνωση τέλος ζητείται κατεπειγόντως η άμεση παρέμβαση όλων, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρμοδίων υπουργείων και των υπουργών αυτών καθώς κι όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση αναθεώρηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με αριθμό φύλλου 68, συμπεριλαμβάνοντας και τους φροντιστές ασθενών υψηλότατου κινδύνου, όπως της πνευμονικής υπέρτασης, με στόχο την πραγματική προστασία της ζωής τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1387

#1 Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020

Καλημέρα σε όλες / όλους

Δεν θα ληφθεί υπόψιν άραγε αυτή η επείγουσα έκκληση? Το λέω γιατί η Πολιτεία βιάζεται να πάρει αποφάσεις, εξαιρώντας κατηγορίες ασθενεών....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

510 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 20 ακόμη θάνατοι510 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 20 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 215 αφορούν την Αττική και τα 67 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Με πυκνή χιονόπτωση οι πρώτοι εμβολιασμοί πολιτών στη ΘεσσαλονίκηΜε πυκνή χιονόπτωση οι πρώτοι εμβολιασμοί πολιτών στη Θεσσαλονίκη

Σε πολλές περιπτώσεις, οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τη μετακίνηση των ηλικιωμένων.... Περισσότερα »

Ο 91χρονος κ. Χρήστος, από τους πρώτους εμβολιασθέντες υπερήλικες κατά της CoViD-19Ο 91χρονος κ. Χρήστος, από τους πρώτους εμβολιασθέντες υπερήλικες κατά της CoViD-19

Εμβολιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Βέροιας. Τι πρέπει να προσέχουν οι οικείοι.... Περισσότερα »

Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;

Ποιες θεωρούνται οι καλύτερες, οι πιο υγιεινές και αυτές με τα πιο σταθερά αποτελέσματα; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube