Αριθμοί και αξία της ζωής

Όσο και να θέλεις να αναφερθείς σε άλλα θέματα, η υπόθεση του κορωνοιού συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την...

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020, 11:50
Διαχειριστής

Όσο και να θέλεις να αναφερθείς σε άλλα θέματα, η υπόθεση του κορωνοιού συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη ειδησεογραφία που συνεχίζει να λαμβάνει χώρα στο παρασκήνιο ή στα μικρά μονόστηλα των εφημερίδων.

Όλα για τον κορωνοιό λοιπόν και ας συμβαίνουν πολλά και διάφορα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Άλλοτε θα το ονόμαζαν αυτό στείρα εμμονή και μονομέρεια, τώρα όμως επειδή ακόμη και οι ίδιες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν απολέσει τον έλεγχο, επικεντρώνονται αποκλειστικά σε αυτό.

Ο νέος ψυχρός πόλεμος προκαλείται πλέον από ασθένειες και ιούς, από επιλεκτικές απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό με βάση την ηλικία, με βάση το αν ένας οργανισμός έχει ξεπεράσει ή όχι τα όρια αντοχής.

Θα ακούτε καθημερινά για τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους, για τα ποσοστά θνησιμότητας, για τα εμβόλια που βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, για τις εντατικές και τα κρεβάτια, για τα όρια αντοχής των συστημάτων υγείας ανά τον κόσμο.

Αυτό που δεν θα δείτε, είναι τις εξόδιες τελετές χιλιάδων ανθρώπων, τον μεγάλο και βουβό πόνο των στενών συγγενών πίσω από τις προστατευτικές μάσκες. Αυτό από μόνο του είναι μια διαφορετική τραγωδία πίσω από τις κάμερες και με φόντο τις λευκές προστατευτικές στολές των εκτελούντων την κάθε ταφή.

Συμβαίνει αυτό μετά από κάθε μαζική απώλεια ανθρώπινων ψυχών. Μόνο που κάποιοι αποφασίζουν πάντοτε πως αυτό που προέχει είναι να μειώνονται οι αριθμοί των αποθανόντων και όχι αυτοί που χάθηκαν. Πάντοτε.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ