Σκέψεις για το Unlockdown

Πλησιάζουν οι μέρες για το unlockdown και η αγωνία για την επόμενη μέρα κορυφώνεται, καθώς όλοι λίγο - πολύ περιμένουν επικείμενη την χαλάρωση των...

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 10:28
Τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 10:36

Διαχειριστής

Πλησιάζουν οι μέρες για το unlockdown και η αγωνία για την επόμενη μέρα κορυφώνεται, καθώς όλοι λίγο - πολύ περιμένουν επικείμενη την χαλάρωση των μέτρων.

Η προσοχή μας όμως θα πρέπει να ενταθεί ειδικά την επόμενη μέρα όπου οι πολίτες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, με ότι αυτό σημαίνει για την διασπορά του κορωνοιού.

Τα μέτρα μπορεί να χαλαρώσουν, δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε και εμείς. Εξάλλου από την έκβαση της επόμενης μέρας θα κριθεί αν θα επανέλθουμε και πάλι σε καραντίνα ή στην ποθητή κανονικότητα, όπως ανακοινώθηκε.

Με λίγα λόγια, το επόμενο διάστημα θα υπάρχει αυτό το σκαμπανέβασμα των μέτρων, με χαλάρωση και επιβολή τους όταν χρειάζεται.

Στο χέρι όλων είναι να βγούμε από όλον αυτό τον κυκεώνα σώοι και αβλαβείς, έχοντας ήδη στο ενεργητικό μας την σημαντική επιτυχία της μη ευρείας διασποράς του κορωνοιού στην χώρα μας.

Η πανδημία του κορωνοιού ήρθε για να μείνει τουλάχιστον για ένα έτος ακόμη, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Κανένας βέβαια δεν μπορεί να πειστεί για την προέλευση του ιού αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισής του. Θα γραφτούν πολλά ακόμη, θα επιπωθούν και άλλα σενάρια.

Το θέμα είναι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η κατάσταση. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο ιστορικός του μέλλοντος.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ