Βήμα - βήμα για την επόμενη μέρα

Βρισκόμαστε ήδη εδώ και μερικές ώρες στην επόμενη μέρα και όλοι αδημονούν να δουν τα αποτελέσματα από την άρση του lockdown. Οι πολίτες ναι μεν...

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020, 10:31
Διαχειριστής

Βρισκόμαστε ήδη εδώ και μερικές ώρες στην επόμενη μέρα και όλοι αδημονούν να δουν τα αποτελέσματα από την άρση του lockdown. Οι πολίτες ναι μεν εξακολουθούν να αισθάνονται μουδιασμένοι, εντούτοις ένας άνεμος μερικής αισιοδοξίας φυσά, μια εντύπωση πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η νέα αυτή μέρα που ξημέρωσε δεν είναι ότι άλλαξε εντυπωσιακά τα δεδομένα, αλλά τροποποίησε τις συνθήκες διαβίωσης, δίνοντας την αίσθηση πως η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον γεγονός, ασχέτως αν η επιστροφή αυτή γίνεται σταδιακά.

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν, θα δείξουν κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και αν όντως έχουμε αποδεχθεί τους καινούργιους όρους.

Είναι όντως μία περίεργη επιστροφή, θάλεγε κανείς, μια παράξενη αίσθηση μετά από τόσο καιρό απομόνωσης στο σπίτι.

Πιστεύουμε πως οι πολίτες θα επιδείξουν την δέουσα ωριμότητα προκειμένου να διασφαλιστούν όλες οι προυποθέσεις της νέας αυτής διαβίωσης.

Γιατί σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να κρατούμε αβίαστα τις αποστάσεις ή να φοράμε συνεχώς μάσκες. Είναι όμως μια νέα πραγματικότητα. όσο πιο γρήγορα την δεχθούμε, τόσο καλύτερο για εμάς τους ίδιους.

Η όλη ιστορία μπορεί για πολλούς να αποτελέσει παιχνίδι ή απλά επίκαιρο θέμα συζήτησης. Αυτό θα ήταν και το λάθος. Ο κορωνοιός είναι ένας νέος πόλεμος, οι ίδιοι οι πολιτικοί το έχουν εκφράσει. Και στον πόλεμο υπάρχουν μόνο χαμένοι.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ