Ασθενείς και δυσκολίες πρόσβασης στην Υγεία λόγω κορωνοϊού

Μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το διάστημα με την κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό, υπήρχαν χιλιάδες ασθενείς που υποβάλλονταν σε χειρουργικές επεμβάσεις...

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020, 10:42
chr.pap

Μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το διάστημα με την κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό, υπήρχαν χιλιάδες ασθενείς που υποβάλλονταν σε χειρουργικές επεμβάσεις για άλλες αιτίες στα νοσοκομεία.

Αυτοί οι ασθενείς ξεχάστηκαν λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας, δεν έπαψαν όμως να αποτελούν τον βασικό κορμό της περίθαλψης. Όλο αυτό το διάστημα πολλές κατηγορίες ασθενών υπέστησαν πολλές δυσκολίες και η φωνή τους αδυνάτισε εκ των πραγμάτων.

Τώρα που τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά, θα πρέπει να σκεφθούν όλοι πως οι ασθενείς με διάφορα προβλήματα υγείας έχουν δικαίωμα ανά πάσα στιγμή στην πρόσβαση στα φάρμακα, αλλά πάνω απ΄όλα στην ασφαλή περίθαλψη.

Κανένας ιός δεν θα πρέπει να μπλοκάρει τις ανάγκες τους. Είτε πρόκειται για καρκινοπαθείς, είτε για ασθενείς με κυστική ίνωση ή καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους, η πρόσβαση αυτή δεν μπορεί να διαταράσσεται για κανένα λόγο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ