Η αρχή και το τέλος του κορωνοϊού

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας ανησυχητικής κατάστασης που δεν λήγει όσο τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν μεταβάλλονται γιατί ακριβώς αυτός ο...

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, 12:07
Διαχειριστής

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας ανησυχητικής κατάστασης που δεν λήγει όσο τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν μεταβάλλονται γιατί ακριβώς αυτός ο «περίεργος» ιός δεν παύει να πλήττει τους ανθρώπους και μετά τις οικονομίες.

Η μετάβαση στη νέα εποχή έχει γίνει, και αυτή ακριβώς την εποχή καλείται να βιώσει ο σύγχρονος πολίτης, που νοιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του.

Τι μπορεί κανείς λοιπόν να πει για να πείσει τον πολίτη ότι όλα τούτα δεν είναι συνομωσίες παρά «ατυχές συμβάν» που έμελλε να λάβει χώρα - όλως τυχαίως - σε μια περίοδο όπου η ανεργία διεθνώς χτυπούσε κόκκκινο και οι θέσεις εργασίας καταργούνταν η μια μετά την άλλη?

Ποιο είναι το επιχείρημα που θα μπορούσε να ανακουφίσει την μέση ελληνική οικογένεια που βλέπει να κατρακυλά στο βούρκο της κρίσης και από μια μέτρια σχετικά κατάσταση οδεύει προς πλήρη οικονομική καταστροφή?

Δεν είναι ο κορωνοϊός το κύριο πρόβλημα, παρά μια σοβαρή αφορμή.

Ειδικά οι ασθενείς το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, από την πρόσβαση στα φάρμακα μέχρι την εξεύρεση της κατάλληλης θεραπείας για το πρόβλημά τους.

Με αυτή την νέα εποχή όμως θα πρέπει να συμβιβαστούμε. Μάσκες, γάντια και άλλα μέσα προστασίας είναι επιβεβλημένα την εποχή αυτή. Τις οικονομικές επιπτώσεις τις βιώνουμε ήδη.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο πρόβλημα αυτό και ας αφήσουμε προς το παρόν τις συζητήσεις για το πως θα επανέλθουμε στις παλιές καλές εποχές.

Οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Την αρχή του κορωνοϊού την ζήσαμε. Απομένει το δούμε το τέλος του.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ