Κορωνοϊός: Το μόνο δεδομένο η προσοχή

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020
Τροποποίηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Διαχειριστής

Θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει - τουναντίον από την στιγμή που δεν έχει αποδειχθεί ότι με την ζέστη εξαφανίζεται ούτε φυσικά υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο εμβόλιο - οι κίνδυνοι υφίστανται σε μεγάλο βαθμό και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι κυκλοφορώντας χωρίς γάντια και μάσκα δεν κινδυνεύει να κολλήσει τον ιό.

Ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες αλλά και οι ασθενείς θα πρέπει να προσέξουν πολύ το ερχόμενο διάστημα που δυστυχώς συνδυάζεται και με τον ερχομό του καλοκαιριού όπου κανονικά χαλαρώνουν οι πάντες.

Σε αυτή την περίπτωση όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει καμία οριστικοποιημένη θεραπεία, όλα είναι στο στάδιο της έρευνας. Δυστυχώς όμως παρατηρούνται υπερβολικές αντιδράσεις χαλάρωσης από τους πολίτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξαρση της πανδημίας.

Εμείς όμως σαν Βήμα του Ασθενή, επειδή πρωτίστως μέριμνά μας είναι οι ασθενείς, δεν θα πάψουμε να το τονίζουμε: Η Υγεία πάνω απ΄όλα.

Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεθαρρευτούν και να ξεχάσουν τα πάντα. Σε τελική ανάλυση και κορωνοϊός να μην υπήρχε, η προσοχή θα έπρεπε να είναι δεδομένη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Καλημέρα σας!

Πολύ καλά κάνετε και το επαναλαμβάνετε συχνά, πως ο ιός αυτός είναι άκρως επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες και τους ασθενείς.

Τελικά, μάλλον τα μέτρα θα έπρεπε να κρατήσουν λίγο ακόμη γιατί δεν βλέπω και κάποια ιδιαίτερη συνειδητοποίηση της κατάστασης από πολλούς, που όχι μόνο γάντια και μάσκες δεν φοράνε αλλά ξεκίνησαν ήδη τα ανέκδοτα με τον κορωνοιό. Δυστυχώς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ