Οι ειδικοί στα κρούσματα κορωνοϊού

Δεν θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό στην Ελλάδα. Λέω πως ένα νέο επάγγελμα κάνει την εμφανισή του τις δύσκολες αυτές ημέρες: ο ειδικευμένος -η στον...

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 11:34
Τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 11:38

chr.pap

Δεν θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό στην Ελλάδα. Λέω πως ένα νέο επάγγελμα κάνει την εμφανισή του τις δύσκολες αυτές ημέρες: ο ειδικευμένος -η στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού

Πέρασα το φετινό καλοκαίρι στην Φωκίδα, έναν νομό που μέχρι πρότινος δεν είχε καταγράψει κρούσμα κορωνοϊού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε το πρώτο. Αυτό που γινόταν όμως από τις φήμες στα παραλιακά χωριά ξεπερνούσε κάθε φαντασία.

Οι γονείς αλλόφρονες έσπευδαν να διαδίδουν πω κάποια άλλα παιδιά είχαν ασθενήσει, πως ο ΕΟΔΥ έκανε έλεγχο μέχρι και αποκλεισμό περιοχών(!!!) ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε συμβεί κάτι.

Φυσικά κανείς δεν περίμενε τα επίσημα στοιχεία, καθώς η συνομωσιολογία έπρεπε να κάνει τον κύκλο της. Αποτέλεσμα, τα τοπικά μέσα για να κάνουν αναγνωσιμότητα πολλαπλασίαζαν τα κρούσματα και τις φήμες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωστή πληροφόρηση.

Φαντάζομαι τι θα συνέβη και στις άλλες περιοχές που δεν είναι Covid - free....Ελλάδα και ξερό ψωμί!

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ