Κορωνοϊός: Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής?

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020
tired

Προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός ότι τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν τηρούνται στοιχειωδώς στις μαζικές συγκεντρώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσια, και ότι υπάρχει μια μεγάλη αδιαφορία απέναντι στην επιβολή προστίμων στην λογική του ότι δεν γίνονται έλεγχοι.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι σε αυτό, το αν δηλαδή γίνονται έλεγχοι ή όχι για να μας αναγκάσουν να φοράμε μάσκα. Η όλη ιστορία ομοιάζει, από την άλλη, και με την ζώνη ασφαλείας που για να την φορέσει ο Έλληνας έπρεπε να του επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα.

Εδώ όμως και πάλι κανείς δεν συνειδητοποιεί το επικίνδυνο του πράγματος, ότι δηλαδή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μετάδοσης.

Πρέπει να δούμε δηλαδή στο τέλος ασύλληπτους αριθμούς νοσούντων για να πάρουμε τα μέτρα μας?

Δυστυχώς προς τα εκεί πάμε αν δεν καταβληθεί σημαντική προσπάθεια.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το καλοκαίρι είδαμε ότι τα κρούσματα συνέχισαν. Ο ιός είναι ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται θα έχουμε πολύ δύσκολο χειμώνα. Για τον λόγο αυτό να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Ναι, όντως η κατάσταση φαίνεται πως δεν ελέγχεται. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Αλλιώς η περίπτωση της Ιταλίας δεν είναι μακριά.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, μάλλον τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν. Ας κοιτάξει ο καθένας τις ευθύνες του αναλογούν. Και σαφώς το κράτος να πάρει και άλλα μέτρα. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ