Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Διαχειριστής

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο για όλους. Ο λόγος είναι ότι τα κρούσματα κορωνοϊού μάλλον θα πολλαπλασιαστούν και με τον επερχόμενο χειμώνα η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ο ιός έδειξε ότι είναι ανθεκτικός και στην ζέστη, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση. Δεν χρειάζεται βέβαια πανικός, ούτε φοβία, γιατί όλα αυτά είναι επιβαρυντικά για την κατάσταση του καθενός. Το πρόβλημα βέβαια δεν εστιάζεται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τον κόσμο όλο.

Το μόνο που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, χωρίς όμως υπερβολές και υστερία. Τα εμβόλια λίγο - πολύ εντός του 2021 θα κυκλοφορήσουν, ίσως και λίγο πιο νωρίς. Θα πρέπει βέβαια να δούμε και την αποτελεσματικότητά τους. Μέχρι τότε όμως υπάρχουν μέτρα προστασίας και μάλιστα αποτελεσματικά. Αν φανούμε συνεπείς με τις οδηγίες που διδονται, θα διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα. Αν όμως ενστερνιστούμε την κινδυνολογία, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι και αβάσιμη, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο.

Σχεδόν έχουν συζητηθεί τα πάντα. Και η ανοσία της αγέλης, και τα εμβόλια, και η χρησιμότητα των προστατευτικών μασκών και η τήρηση της απόστασης. Έχουν ειπωθεί πολλά για την ασθένεια αυτή. Τον λόγο έχει πλέον η επιστήμη καλώς ή κακώς. Γιατί από ένα σημείο και μετά η ιατρική και επιστημονική κοινότητα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι πολίτες πρέπει και επιβάλλεται να βοηθήσουν ώστε να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι χώρες όπως η Αυστρία με λιγότερο από τον δικό μας πληθυσμό έφτασαν και ξεπέρασαν τα 3000 κρούσματα ημερησίως...

Τα γεγονότα μας προλαβαίνουν. Ήδη μετά από τα χθεσινά 800 και βάλε κρούσματα, καλούμαστε από το Σάββατο το πρωί να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το που βαδίζουμε δεν το ξέρω. Αναμφίβολα όμως τα νέα δεν είναι καλά.

Πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας για να αναστραφεί το κλίμα. Διαφορετικά θα ξεπεράσουμε τα 1000 κρούσματα, είναι σχεδόν σίγουρο.

Καλημέρα!

Είμαι απόλυτα σύμφωνη με τα λεγόμενα. Έχουν όλα ειπωθεί και μάλιστα πολλές φορές. Αν μη τι άλλο ακούστηκαν πολλά που ενίοτε προκάλεσαν και σύγχυση.

Ας αφήσουμε την ερευνητική ιατρική κοινότητα να προχωρήσει σε βάθος τις μελέτες. Στο μεταξύ βέβαια, ας μην καταπίνουμε και αμάσητη τροφή.....


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ