Η εξέλιξη του κορωνοϊού

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο για όλους. Ο λόγος είναι ότι τα κρούσματα κορωνοϊού μάλλον θα πολλαπλασιαστούν και με τον επερχόμενο...

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 10:22
Διαχειριστής

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο για όλους. Ο λόγος είναι ότι τα κρούσματα κορωνοϊού μάλλον θα πολλαπλασιαστούν και με τον επερχόμενο χειμώνα η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ο ιός έδειξε ότι είναι ανθεκτικός και στην ζέστη, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση. Δεν χρειάζεται βέβαια πανικός, ούτε φοβία, γιατί όλα αυτά είναι επιβαρυντικά για την κατάσταση του καθενός. Το πρόβλημα βέβαια δεν εστιάζεται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τον κόσμο όλο.

Το μόνο που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, χωρίς όμως υπερβολές και υστερία. Τα εμβόλια λίγο - πολύ εντός του 2021 θα κυκλοφορήσουν, ίσως και λίγο πιο νωρίς. Θα πρέπει βέβαια να δούμε και την αποτελεσματικότητά τους. Μέχρι τότε όμως υπάρχουν μέτρα προστασίας και μάλιστα αποτελεσματικά. Αν φανούμε συνεπείς με τις οδηγίες που διδονται, θα διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα. Αν όμως ενστερνιστούμε την κινδυνολογία, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι και αβάσιμη, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο.

Σχεδόν έχουν συζητηθεί τα πάντα. Και η ανοσία της αγέλης, και τα εμβόλια, και η χρησιμότητα των προστατευτικών μασκών και η τήρηση της απόστασης. Έχουν ειπωθεί πολλά για την ασθένεια αυτή. Τον λόγο έχει πλέον η επιστήμη καλώς ή κακώς. Γιατί από ένα σημείο και μετά η ιατρική και επιστημονική κοινότητα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ